A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása

A boglárkacserje (Kerria japonica) származása, története

A boglárkacserje (Kerria japonica) igazi kincs a kertekben, amely az örökzöld növények között ragyogó szépséggel tündököl. De vajon honnan származik ez a gyönyörű növény, és mi a története?A boglárkacserje eredetileg Japánból származik, ahol vadon nő a hegyvidéki erdőkben és völgyekben. A növényt a 18. században fedezték fel és vezették be a kertészetbe, és azóta is kedvelt dísznövényként tartják számon világszerte.

A boglárkacserje nevét a virágairól kapta, amelyek hasonlítanak a boglárkákra. Ez az egyedülálló megjelenés teszi őket vonzóvá a kertészek és kerttulajdonosok számára. A boglárkacserje virágai sárga színűek és duplák, jellegzetes pompázatukkal kitűnnek a zöld levelek között.

A növény különlegessége nemcsak a virágainak szépségében rejlik, hanem abban is, hogy hosszú virágzó időszakot biztosít. Általában tavasszal kezdődik a virágzás és folytatódik egészen a nyár elejéig, így hosszú ideig élvezhetjük a boglárkacserje pompáját.

A boglárkacserje gondozása viszonylag egyszerű, ami tovább fokozza vonzerejét. A növény könnyen alkalmazkodik a különböző talaj- és éghajlati viszonyokhoz, és általában jól bírja az árnyékot is. Ezért ideális választás lehet olyan területekre, ahol más növények nehezen boldogulnának.

Ha szeretnénk a kertünkben vagy udvarunkban elültetni egy boglárkacserjét, érdemes figyelembe venni néhány fontos gondozási tanácsot. A növényt évente kétszer érdemes metszeni, az első virágzás után és őszi időszakban. Ez segít megtartani a boglárkacserje formáját és serkenti a következő évi virágzást.

Összességében a boglárkacserje egy különleges növény, amely számos szépséggel és előnnyel rendelkezik. Az eredetileg Japánból származó növény évszázadok óta elkápráztatja az embereket a virágainak káprázatos színeivel és hosszantartó virágzással. Ha egy olyan növényre vágyunk, amely könnyen gondozható és csodás látványt nyújt, akkor a boglárkacserje tökéletes választás lehet.A boglárkacserje (Kerria japonica) jellemzői

A boglárkacserje (Kerria japonica) valódi ékkő a kertekben, amely ragyogó szépségével lenyűgözi a szemlélőt. Hagyjuk, hogy most megismerjük részletesebben ezt a különleges növényt, amely minden virágkedvelő álma.

A boglárkacserje közepes méretű örökzöld cserje, amely a kertben vagy az udvaron egy igazi különlegességnek számít. Általában eléri a 1-2 méteres magasságot, de gondozása során könnyen formázható, így igény szerint alakíthatjuk a méretét és alakját.

A növény rendkívül lombozatos, széles, zöld leveleket növeszt, amelyek egész évben frissek és dúsak maradnak. Ez a tulajdonsága teszi azt is vonzóvá, hogy akár egy erdős kertben vagy árnyékos területen is szépen megél és fejlődik.

A boglárkacserje egyik legemlékezetesebb jellemzője az egyedülálló virágzása. Virágai a tél vége felé, általában március vagy április hónapban nyílnak ki. Ezek a virágok lenyűgözőek és egyszerűen szemet gyönyörködtetőek. Sárga színűek és duplák, olyanok, mint a kis aranyos boglárkák, amelyek csillogó fényt varázsolnak a kertbe.

A boglárkacserje virágzása hosszú ideig tart, és általában egészen a nyár elejéig kitart. Ez azt jelenti, hogy hónapokon át élvezhetjük a virágok látványát és a kertünkbe cseppentett napfényt. Nem csoda, hogy ez a növény annyira kedvelt és keresett a kertészek és kerttulajdonosok körében.

A boglárkacserje gondozása viszonylag egyszerű. Elég csak rendszeresen öntözni és időnként trágyázni. Emellett érdemes évente kétszer metszeni a növényt, az első virágzás után és az őszi időszakban. Így megtartjuk a boglárkacserje formáját és serkentjük a következő évi virágzást.

Összefoglalva, a boglárkacserje egy csodálatos növény, amely minden virágimádó szívébe belopja magát. A dús, zöld levelek és a lenyűgöző sárga virágok harmonikus kombinációja varázslatos látványt teremt a kertben. Ha olyan növényre vágyunk, amely hosszú virágzással és könnyű gondozással ajándékoz meg minket, akkor a boglárkacserje tökéletes választás lehet.

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása
A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporításaGondozása, igényei

A boglárkacserje (Kerria japonica) gondozása során fontos figyelembe venni az igényeit a napfényre, vízre, hőmérsékletre, öntözésre, tápanyagellátásra és növényvédelemre vonatkozóan. Hadd mutassam be részletesebben, hogyan gondoskodhatunk erről a gyönyörű növényről, hogy egészséges és látványos maradjon.

A boglárkacserje a napfényt kedveli, de jól tűri az árnyékosabb környezetet is. Az optimális eredmény érdekében helyezzük el a növényt olyan helyen, ahol részleges vagy diffúz fény éri, de ne kitett napfényben álljon. A déli vagy délutáni tűző napsugaraktól érdemes óvni a boglárkacserjét, mivel ezek túlzott hőhatást eredményezhetnek.

Ami az öntözést illeti, a boglárkacserje mérsékelt vízigényű növény. Az öntözés mennyisége és gyakorisága függ a talajnedvességtől és az időjárási viszonyoktól. Ügyeljünk arra, hogy a talaj felső rétege mindig kissé nedves legyen, de ne hagyjuk, hogy vízben álljon a növény gyökere. Az öntözés legjobb ideje a reggeli órák, hogy a növény megfelelően felszívja a vizet, mielőtt a nap erősen süt.

A boglárkacserje jól tűri a változó hőmérsékletet, de a legjobb eredmény érdekében optimális hőmérsékleti tartományban tartsuk. Általában a 10-25 Celsius fok közötti hőmérséklet ideális a növény számára. Extrém hideg időjárás esetén a boglárkacserjét meg lehet védeni takarással vagy az átültetéssel egy védett területre.

A tápanyagellátás terén a boglárkacserje nem igényel túlzottan bonyolult kezelést. Elegendő évente egyszer, a virágzás után vagy tavasszal trágyázni a növényt. Használhatunk egy univerzális, lassú hatású műtrágyát a megfelelő tápanyagok biztosításához.

Ami a növényvédelmet illeti, a boglárkacserje általában ellenálló a kártevőkkel és betegségekkel szemben. Azonban időnként ellenőrizni kell a növényt, hogy ne jelenjenek meg rajta levéltetvek vagy pajzstetvek. Ha valamilyen kártételt észlelünk, használjunk kerti rovarirtót vagy természetes módszereket a probléma kezelésére.

A boglárkacserje gondozása viszonylag egyszerű, ha megfelelő figyelmet fordítunk a napfényre, vízre, hőmérsékletre, öntözésre, tápanyagellátásra és növényvédelemre. Ez a különleges növény meghálálja a gondoskodást lenyűgöző megjelenésével és hosszantartó virágzással, amely szemet gyönyörködtető látványt nyújt a kertben vagy udvaron.A boglárkacserje (Kerria japonica) ismertebb fajtái

A boglárkacserje (Kerria japonica) számos izgalmas és elismert fajtával rendelkezik, amelyek még tovább gazdagítják ezt a már amúgy is varázslatos növényt. Ismerjük meg néhányan közülük, amelyeket a kertészek és növénykedvelők körében kiemelkedőnek tartanak.

 1. ‘Pleniflora’: Ez a fajta talán a legismertebb a boglárkacserjék között. Különlegessége a dupla virágokban rejlik, amelyek a hagyományos egyszeres virágzat helyett díszítenek. A ‘Pleniflora’ rendkívül gazdag és bőséges virágzást biztosít, amely egyszerűen lenyűgöző látványt nyújt a kertben.
 2. ‘Golden Guinea’: Ez a fajta a virágai különleges aranysárga színéről híres. A ‘Golden Guinea’ boglárkacserje kitűnő választás azok számára, akik a szokásos sárga virágoktól eltérő, különlegesebb megjelenést szeretnének a kertjükben.
 3. ‘Picta’: Ez a fajta különlegessége a levelek színes megjelenése. A ‘Picta’ boglárkacserje levelei sárga vagy fehér szegéllyel díszítettek, ami szemet gyönyörködtető kontrasztot képez a zöld alaplevéllel. Ez a fajta egyedülálló vizuális élményt nyújt a kertben.
 4. ‘Alba’: Ez a fajta a tiszta fehér virágokról híres, amelyek a boglárkacserje virágai között ritkaságnak számítanak. A ‘Alba’ boglárkacserje egyszerű eleganciával és tisztasággal ragyog a kertben, és a fehér virágok a többi növény között igazi látványossággá teszik.

Ezek csak néhány példa a boglárkacserje különböző fajtái közül, amelyek különböző színű vagy formájú virágokkal rendelkeznek, vagy érdekes színezést mutatnak a leveleiken. Minden fajtának megvan a maga sajátossága és varázsa, és választhatunk közülük a kertünk hangulatához és stílusához leginkább illőt.

Legyen szó a dupla virágokról, a különleges színezetű levelekről vagy a szokatlan virágzatról, a boglárkacserje fajtái bámulatos választékot kínálnak. Fedezzük fel és válasszunk egy olyan fajtát, amelynek szépsége és egyedisége elkápráztat bennünket, és még szebbé teszi a kertünket.

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása
A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporításaA boglárkacserje (Kerria japonica) virágja

A boglárkacserje (Kerria japonica) virágja az, ami igazán lenyűgözi az embereket ebben a növényben. Gyönyörűséges és egyedülálló virágokat hoz létre, amelyek színpompájukkal és formájukkal elbűvölik a szemlélőt.

A boglárkacserje virágai kicsik és gömbölydedek, hasonlóak a boglárkákhoz, ahonnan a növény a nevét is kapta. Ezek a vidám virágok a növény levelei között nyílnak ki, és azonnal felkeltik az ember figyelmét. Leggyakrabban sárga színűek, ami ragyogást és fényt visz a kertbe.

De ami igazán különlegessé teszi a boglárkacserje virágát, az a dupla virágzat. Ez azt jelenti, hogy a virágok több rétegből állnak, olyanok, mintha több kis sziromréteg lenne egymásra rakva. Ez a dupla rétegzettség extra díszítést ad a virágnak és emeli annak látványosságát.

A boglárkacserje virágzása hosszú és tartós. Tavasszal, amikor a természet éled, a növény elkezd virágozni, és ez a virágzás a nyár elejéig is eltarthat. Ez azt jelenti, hogy hosszú időn keresztül gyönyörködhetünk a boglárkacserje virágzatában, amely felüdítő látványt nyújt a kertben.

A virágok mellett a boglárkacserje levelei is jellegzetesek és vonzóak. Egész évben zöldek maradnak, ami kiváló alapot nyújt a virágoknak, hogy kiemelkedjenek. A lombozat dús és friss, ami tovább erősíti a növény varázsát.

A boglárkacserje virágja tehát a növény igazi ékszere. A kicsi, gömbölyded virágok sárga színben ragyognak, és a dupla rétegzettség extra bájt kölcsönöz nekik. Ezek a virágok hosszú ideig tartó virágzást biztosítanak, így hónapokig gyönyörködhetünk bennük. A boglárkacserje virágja egyedülálló látványt nyújt a kertben vagy udvaron, és garantáltan lenyűgözi a kertészeket és növénykedvelőket.

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása
A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporításaA boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése a kertbe

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése a kertbe egyszerű és örömteli tevékenység. Hadd mutassam be, mikor és hogyan ültessük el ezt a gyönyörű növényt, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

A boglárkacserjét általában tavasszal vagy kora ősszel ültetjük, amikor a talaj már felmelegedett vagy még nem fagyott meg. Ezek az időszakok ideálisak a növény gyökerének meggyökeresedéséhez és a beilleszkedéshez az új környezetbe.

Először is, válasszunk ki egy megfelelő helyet a kertben a boglárkacserjének. A növény részleges árnyékot vagy diffúz fényt kedvel, ezért keressünk olyan területet, ahol napfény és árnyék egyensúlya van. Ügyeljünk arra is, hogy a hely legyen távol a szélsőséges hidegtől vagy tűző napsugaraktól.

A talaj előkészítése nagyon fontos a sikeres ültetéshez. Lazítsuk fel a talajt, és távolítsuk el a gyomokat és a gyökereket. Ha a talaj leromlott vagy rossz minőségű, érdemes hozzáadni komposztot vagy érett trágyát a talajhoz, hogy gazdagabbá és tápanyagban gazdagabbá tegyük.

Amikor a talaj elő van készítve, válasszunk egy megfelelő méretű gödröt a boglárkacserje ültetéséhez. Általában a gödör mérete legyen kétszer akkora, mint a növény gyökérzetének mérete. Ügyeljünk arra, hogy a gödör mélysége megfeleljen a gyökerek mélységének, és a növény törzsének alapjának szintje azonos legyen a talaj szintjével.

A növényt óvatosan vegyük ki a tartályból vagy a gyűrűkből, és helyezzük a gödörbe. Szélesítjük és helyezzük a gyökereket a gödörbe, majd töltjük fel a talajt a növény körül. Nyomjuk meg enyhén a talajt, hogy biztosítsuk a jó kapcsolatot a gyökerek és a talaj között.

Az ültetés után alaposan öntözzük meg a boglárkacserjét, hogy a talaj jól átázzon és a gyökerek megkapják a szükséges nedvességet. Tartsuk a talajt nedvesen az első hetekben az ültetés után, hogy segítsük a növény gyökerének gyorsabb meggyökeresedését.

A boglárkacserje ültetése tehát nem túl bonyolult feladat. Tartsuk szem előtt a megfelelő időzítést és a megfelelő talajelőkészítést, majd gondosan helyezzük a növényt a kiválasztott helyre. Az öntözés és a rendszeres gondozás segít a növénynek egészséges és virágzó életet élni a kertünkben.Szaporítása

A boglárkacserje (Kerria japonica) szaporítása lehetővé teszi, hogy további növényeket hozzunk létre, és még többet élvezhessünk ennek a lenyűgöző növénynek a szépségéből. Hadd mutassam be, hogyan történik a boglárkacserje szaporítása.

A boglárkacserje szaporítása általában két módon történhet: dugványozással és tőosztással.

A dugványozás a leggyakoribb módszer a boglárkacserje szaporítására. A legjobb időpont a dugványozásra általában nyár vége vagy ősz eleje, amikor a növény már túl van a virágzás csúcsán. Válasszunk egészséges hajtásokat, amelyek nem túl fiatalok, de még nem is túl kemények. A dugványok hossza legyen körülbelül 10-15 cm.

Előkészítsünk egy edényt vagy virágfölddel töltött konténert a dugványok számára. Távolítsuk el a dugványok alsó leveleit, és helyezzük be a földbe úgy, hogy legalább kétharmaduk benne legyen. Nyomjuk meg enyhén a talajt a dugvány körül, hogy stabilan álljanak.

A dugványokat nedves környezetben kell tartani, hogy a gyökerek kifejlődjenek. Tegyük árnyékos helyre és permetezzük rendszeresen vízzel. Fontos, hogy a talaj mindig nedves, de ne legyen túl vizes, mert ez rothadást okozhat. Általában néhány hét vagy hónap múlva a dugványoknak kialakulnak a gyökerei, és készen állnak az átültetésre.

A tőosztás egy másik módszer a boglárkacserje szaporítására. A legjobb időpont a tőosztásra a tavasz vagy ősz, amikor a növény inaktív. Ássunk ki egy egészséges, jól fejlett cserjét, és oszlassuk el a gyökereket több részre. Győződjünk meg róla, hogy minden rész rendelkezik legalább egy egészséges gyökérzettel és néhány hajtással.

Az elkülönített részeket ültessük el külön edényekbe vagy a kertben megfelelő helyekre. Ügyeljünk arra, hogy a gyökerek jól érintkezzenek a talajjal, és alaposan öntözzük meg a növényeket.

Fontos, hogy mind a dugványozás, mind a tőosztás során a növényeket nedves és megfelelő körülmények között tartsuk. Idővel az új növények megfelelően gyökeret eresztenek és fejlődnek, így új boglárkacserjék jönnek létre.

A boglárkacserje szaporítása tehát izgalmas lehetőség arra, hogy további növényeket hozzunk létre és megsokszorozzuk a kertünkben lévő szépséget. Legyen szó dugványozásról vagy tőosztásról, mindkét módszer sikeres eredményeket hozhat, és lehetővé teszi, hogy még többet élvezhessünk a boglárkacserje csodás virágzásából.

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporítása
A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, szaporításaTeleltetése

A boglárkacserje (Kerria japonica) teleltetése a kertben viszonylag egyszerű, de néhány gondoskodási lépést meg kell tenni annak érdekében, hogy a növény egészségesen átvészelje a hideg időszakot. Hadd osszam meg veled néhány fontos tanácsot a boglárkacserje teleltetésével kapcsolatban.

A boglárkacserje általában viszonylag jó ellenálló képességgel rendelkezik a hidegebb időjárási körülményekkel szemben, de még mindig érdemes néhány óvintézkedést tenni a megfelelő védelem érdekében.

Az első lépés a növény felkészítése a teleltetésre a hideg hónapok előtt. Ezzel párhuzamosan az őszi időszakban ne metszd vissza a boglárkacserjét, mert a korai metszés serkentheti az új hajtások kialakulását, amelyek fagyra érzékenyek lehetnek. Helyette várj a kora tavaszi időszakig, amikor a hideg már elmúlt, hogy elvégzd a metszést.

Az ideális teleltetési hely a boglárkacserje számára egy védett terület, ahol a növényt nem érik közvetlen hideg szelek vagy erős fagyok. Ügyelj arra, hogy a boglárkacserje legyen távol a hideg levegő áramlásától, például az épületek, falak vagy magasabb növények védelmében. Az árnyékosabb területek is segíthetnek a hideg hatásának csökkentésében.

A talaj körülöttedek célszerű halmazot képezni a növény tövének védelme érdekében. Ezt megteheted komposzttal vagy falevelekkel. Az anyagok védelmet nyújtanak a gyökereknek a hidegtől és a talajfagytól, és segítenek megőrizni a talaj hőmérsékletét.

Fontos továbbá, hogy az őszi időszakban fokozatosan csökkentsd az öntözést a növényen. A teleltetés során a boglárkacserje kevesebb vízre van szüksége, mivel a hideg időjárás miatt a talaj hosszabb ideig tartja a nedvességet. Gondoskodj arról, hogy a talaj ne legyen túl vizes, mert ez hosszabb ideig tartó hideg idő esetén fagyáshoz vezethet.

Ha rendkívül hideg vagy hosszantartó hideg idő várható, a boglárkacserjét extra védelemként takard be szigetelő anyagokkal, például fagyálló vászonnal vagy falevelekkel. Ez segít megvédeni a növényt a hideg szelektől és a túlzott fagyoktól.

A boglárkacserje teleltetése tehát azon alapul, hogy megfelelő védelmet nyújtunk a hideg időjárási körülmények ellen. Ügyeljünk a megfelelő helyre, talajvédelemre és öntözésre a növény megfelelő állapotának megőrzése érdekében. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a boglárkacserje átvészelje a hideg időszakot, és tavasszal újra megnyíljon szépségében a kertben.A boglárkacserje (Kerria japonica) lehetséges betegségei, kártevői

A boglárkacserje (Kerria japonica) egyáltalán nem híres betegségekről vagy kártevőkről, de bizonyos körülmények között néhány probléma előfordulhat. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a problémák általában nem súlyosak, és könnyen kezelhetők. Hadd mutassam be néhány gyakori betegséget és kártevőt, amelyek érinthetik a boglárkacserjét.

 1. Lisztharmat: A lisztharmat egy fehér porral borított gomba, amely megjelenhet a boglárkacserje levelein. Ez a betegség általában meleg és száraz környezetben alakul ki. Ha lisztharmatot észlelsz a növényen, permetezz egy gombaölő szerrel a fertőzött területekre, és ügyelj a levegő áramlására a növény körül.
 2. Pajzstetvek: A pajzstetvek kis, pajzs alakú lények, amelyek a levelek alatt vagy a hajtásokon telepedhetnek meg. Elvonják a növény nedvességét, és a levélfelületen viaszos réteget hoznak létre. Ha pajzstetvekeket észlelsz, használj rovarirtót vagy töröld át a leveleket szappanos vízzel.
 3. Levéltetvek: A levéltetvekek kicsi, lágy testű rovarok, amelyek a boglárkacserje levelein élnek és táplálkoznak. Tömeges jelenlétük a levelek sárgulását és göndörödését eredményezheti. Használj rovarirtót vagy szappanos vizet a levéltetvekek elleni küzdelemben.
 4. Rovarok: Néhány boglárkacserjét támadhatják más kártevők, mint például a levéltetveken kívül a kabócák és a levélmolyok. Az ilyen kártevők ellen használj kerti rovarirtó szereket vagy természetes módszereket.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a boglárkacserjét a betegségek és kártevők jelenlétére. A megelőzés érdekében gondoskodj a növény megfelelő tápanyag- és vízellátásáról, valamint a jó levegőáramlásról. Ha bármilyen problémát észlelsz, azonnal lépj fel, hogy megakadályozd a további terjedést és kezeld a növényt a megfelelő módon.

Bár a boglárkacserje általában ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben, ezek a problémák időnként előfordulhatnak. Ha figyelmesen gondozod és időben kezeled a boglárkacserjét, biztos lehetsz benne, hogy ez a csodálatos növény egészségesen és látványosan fejlődik a kertedben.Érdekességek róla

A boglárkacserje (Kerria japonica) nem csak szépséges megjelenésével ragadja meg az emberek figyelmét, de számos érdekesség is kapcsolódik hozzá. Engedd meg, hogy megosszak veled néhány rövid történetet és érdekességet a nagyvilágból a boglárkacserjével kapcsolatban.

 1. Japán szimbóluma: A boglárkacserje, eredeti japán nevén „Yamabuki”, Japán egyik ikonikus növénye és jelképe. A japán kultúrában a boglárkacserje a boldogság, a virágzó élet és a szerencse szimbólumaként szolgál. Gyakran használják a kertek, templomok és szentélyek díszítésére, és a hagyományos japán festészetben és kerámiaművészetben is gyakran ábrázolják.
 2. Botanikai felfedezés: A boglárkacserjét a 19. században fedezte fel egy skót botanikus, William Kerr, aki Japánban utazva talált rá a növényre. Az ő tiszteletére nevezték el a boglárkacserje tudományos nevét „Kerria” névvel.
 3. Kedvelt dísznövény: A boglárkacserje szépsége és tartóssága miatt népszerű dísznövény a kertekben és a parkokban szerte a világon. A virágai élénk színükkel és tartós virágzásukkal varázsolják el az embereket, és vonzzák a pillangókat és a méheket.
 4. Történelmi hátterű helyek: A boglárkacserjét gyakran ültetik olyan történelmi és kulturális helyek környezetébe, ahol különleges jelentőséggel bírnak. Például a japán Kiyomizudera-templom és a Tsuruga-vár környékén található boglárkacserjék gyönyörű látványt nyújtanak a látogatóknak.
 5. Hosszú életű növény: A boglárkacserje hosszú életű növény, amely akár több évtizeden keresztül is élhet. Az évek során fokozatosan növekszik és terjed a kertben, még nagyobb látványosságot nyújtva.

Ezek csak néhány érdekesség a boglárkacserjével kapcsolatban, amelyek bemutatják ennek a különleges növénynek a szépségét és jelentőségét. A boglárkacserje nem csak egy egyszerű növény, hanem egy ikonikus szimbólum is, amely gazdag történelmi és kulturális hátterrel rendelkezik. A természet csodái mindig képesek elvarázsolni bennünket, és a boglárkacserje bizonyítja, hogy a növényvilágban is megtalálható a varázslat és a szépség.

 VIRÁG KATEGÓRIÁKFotók: Pixabay, Vistacreate

A boglárkacserje (Kerria japonica) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.