A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) származása, története

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy gyönyörű dísznövény, amely számos kertben és parkban megtalálható világszerte. Ebben a cikkben bemutatjuk ennek a növénynek a származását és történetét.A kerti korallberkenye eredeti szülőfajai Ázsia és Észak-Amerika területeiről származnak. A Photinia nemzetséghez tartozó növények között számos faj található, de a legismertebb és leginkább elterjedt a kerti korallberkenye vagy más néven Photinia x fraseri. Ez a hibrid növény a Photinia glabra és a Photinia serratifolia keresztezéséből született.

Az első hibrid kerti korallberkenyéket a 19. században tenyésztették ki, és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek a kertészek és kerttulajdonosok körében. A növénynek számos vonzó tulajdonsága van, például a lombjának élénk vörös színű hajtásokkal való megjelenése tavasszal. Ezek az élénk színű hajtások a kerti korallberkenyét egyedivé és vonzóvá teszik a kertekben és parkokban.

A kerti korallberkenye rendkívül ellenálló és könnyen gondozható növény, amely számos körülmény között képes jól növekedni. Ezért vált népszerűvé a kertészek körében, és sokféle kerti tervezési stílusban használják, legyen szó évelő ágyásokról, sövényekről vagy szoliter növényekről.

Mivel a kerti korallberkenye olyan sokoldalú és attraktív növény, nem meglepő, hogy a világ különböző részein számos kertben megtalálható. A növény története és származása azt mutatja, hogy mennyire kedvelt és elterjedt a kertészek és kerttulajdonosok körében, és ez a népszerűsége valószínűleg továbbra is növekedni fog az elkövetkező években.

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) jellemzői

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy igazán bámulatos növény, amelynek sokféle jellemzője és különlegessége van.

Megjelenésében a kerti korallberkenye igazi szemet gyönyörködtető. Az év során változatos lombozata minden szezont megszépít. Tavasszal frissen kibújó levelei élénk piros vagy borvörös színűek, ami igazán lenyűgöző látványt nyújt. Ahogy a szezon haladtával, a levelek zöldre váltanak, de a tavaszi piros hajtások még mindig felderítik a lombot. Az ősz folyamán a levelek visszaváltanak a vörösessé színre, így az év bármely szakaszában kiváló dísznövény a kertben.

A kerti korallberkenye egy lombhullató cserje vagy kis fa, amely 2-5 méter magasra nőhet, attól függően, hogy milyen körülmények között van ültetve és milyen gondozást kap. A levelei ovális alakúak és csipkésen fogazottak, ami szintén hozzájárul az esztétikai vonzerejéhez.

Virágzás idején a kerti korallberkenye apró, fehér virágokat hoz, amelyek csoportokban helyezkednek el a hajtásokon. Ezek a virágok nemcsak szépek, hanem illatosak is, ami vonzza a méheket és más beporzókat a kertbe. A virágokat általában tavasszal vagy korai nyáron lehet megcsodálni.

Ezenkívül a kerti korallberkenye rendkívül ellenálló növény, amely jól bírja a városi környezetet és a különböző talajtípusokat is. Szoliterként ültetve lenyűgöző látványt nyújt, de gyakran használják sövényként is, mivel könnyen formázható és metszhető.

Röviden összefoglalva, a kerti korallberkenye egy olyan növény, amely nemcsak a szemet gyönyörködteti a lenyűgöző tavaszi és őszi lombjával, hanem a kert ökológiai sokféleségét is gazdagítja a virágai és az illatuk által. A mérete lehetővé teszi számára, hogy kiváló választás legyen bármilyen kertbe, és garantáltan megragadja a figyelmet mindenki számára, aki meglátogatja.

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporításaGondozása, igényei

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) gondozása során fontos megérteni azokat az igényeit, amelyek a növény egészségének és szépségének megőrzéséhez szükségesek. Az alábbiakban részletesen tárgyaljuk a napfény, víz, hőmérséklet, öntözés, tápoldatozás és növényvédelem témakörét.

Napfény és hőmérséklet: A kerti korallberkenye napos vagy félárnyékos környezetet kedveli leginkább. A teljes napsütés nemcsak a lombozat élénk vörös színét hozza ki, hanem segít megelőzni a gombás megbetegedéseket is. Azonban érdemes ügyelni arra, hogy az erős nyári napsütés közvetlenül ne érje a növényt, mivel ez könnyen okozhat égési sérüléseket. Tűrni tudja a hidegebb téli hőmérsékleteket is, de az extrém hidegek ellen érdemes védelmet biztosítani, például takarással.

Víz és öntözés: A kerti korallberkenye mérsékelten vízigényes növény. Fontos, hogy a talaj ne legyen túl száraz, különösen az első évben, miután ültetésre került. Az alapos öntözés segít a gyökerek kialakulásában és a növény megerősítésében. Az öntözést érdemes a talaj nedvességtartalmának függvényében igazítani, és elkerülni a túlzott vízleadást, ami gyökérrothadáshoz vezethet.

Tápoldatozás: A kerti korallberkenye számára fontos a megfelelő tápanyagok biztosítása. Tavasszal és nyáron ajánlott műtrágyát adni, ami segít a növény egészségének fenntartásában és a lombozat szép piros színének megőrzésében. Azok a műtrágyák ideálisak, amelyek speciálisan díszcserjék számára lettek kifejlesztve.

Növényvédelem: A kerti korallberkenye általában ellenálló a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben, de fontos rendszeresen ellenőrizni a növényt a kórokozók vagy kártevők jelenlétére. Ha valamilyen problémát észlelünk, akkor a megfelelő kezelést kell alkalmazni, például gombaölő szereket vagy rovarirtókat. Az időszakos metszés is segíthet a növény alakjának és egészségének fenntartásában.

A kerti korallberkenye gondozása nem igényel túl bonyolult intézkedéseket, de odafigyelés és gondoskodás szükséges ahhoz, hogy a növény egészséges és szép maradjon. A megfelelő napfény, víz, hőmérséklet, öntözés, tápoldatozás és növényvédelem biztosítása hozzájárul a növény kiváló állapotához és a kert szépítéséhez.

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ismertebb fajtái

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy izgalmas növény, amely számos fajtával büszkélkedhet. Ezek a különböző fajták változatos színű lombozattal, mérettel és egyéb jellemzőkkel rendelkeznek, így minden kerttulajdonos megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Most nézzük meg néhány ismertebb fajtáját:

 1. Photinia x fraseri ‘Red Robin’: Talán az egyik legismertebb és legkedveltebb fajta a ‘Red Robin’. Az élénkpiros tavaszi hajtásai és a friss zöld lombjai miatt nagyon feltűnő és díszítő. Gyorsan növekszik, és a sövények kialakítására is ideális.
 2. Photinia x fraseri ‘Little Red Robin’: Ez a fajta kisebb méretű, így ideális választás kisebb kertekbe vagy konténerekbe. Azonban ugyanolyan vonzó piros hajtásokkal és lombozattal rendelkezik, mint a hagyományos ‘Red Robin’.
 3. Photinia x fraseri ‘Pink Marble’: Ez a fajta különleges színeivel hívja fel magára a figyelmet. A levelek egyedi rózsaszín és fehér mintázattal rendelkeznek, ami lenyűgöző látványt nyújt a kertben.
 4. Photinia x fraseri ‘Carré Rouge’: Egy másik izgalmas fajta, amely élénkvörös lombozattal rendelkezik. Kisebb mérete és kompakt növekedése miatt ideális választás kisebb kertekbe vagy teraszokra.
 5. Photinia x fraseri ‘Birmingham’: Ez a fajta hatalmas méretűre nőhet, és hosszú, sötétzöld levelei vannak, amelyek kiválóan alkalmasak az évelő ágyásokba vagy a háttérbe.

Ezek csak néhány példa a kerti korallberkenye sokféle fajtájából. Minden fajta saját egyediséggel és vonzerővel rendelkezik, és lehetőséget kínál arra, hogy a kerted egyedi és szemet gyönyörködtető legyen. Válassz olyan fajtát, amely leginkább illeszkedik az igényeidhez és a kerted stílusához, és élvezd a kerti korallberkenye szépségét és változatosságát.

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) virágja

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy gyönyörű növény, amely nemcsak a lombozata miatt vonzó, hanem virágzás idején is káprázatos látványt nyújt. Tekintsünk most közelebbről a kerti korallberkenye virágjára és annak szépségére.

A kerti korallberkenye virágzása általában tavasszal vagy korai nyáron következik be, és ebben az időszakban a növény megtelik apró, fehér virágokkal. Ezek a virágok csoportokban helyezkednek el a hajtásokon, és összességében lenyűgöző látványt nyújtanak. A virágok tisztaságukkal és egyszerű szépségükkel varázsolják el a kertlátogatókat.

A kerti korallberkenye virágai nemcsak szépek, hanem kellemes illatot is árasztanak, ami további vonzerőt ad a növénynek. Az illatuk vonzza a méheket és más beporzókat, amelyek hozzájárulnak a kert ökológiai sokféleségéhez, segítve a más növények beporzását.

A virágzás után a kerti korallberkenye természetesen hozza a bogyóit, amelyek szintén dekoratívak és vonzóak. Ezek a bogyók általában pirosak vagy pirosas narancssárgák, és hosszú ideig a növényen maradnak, ami további vizuális érdekességet jelent.

Fontos megjegyezni, hogy a kerti korallberkenye virágai és bogyói nemcsak esztétikai vonzerővel bírnak, hanem hozzájárulnak a növény ökológiai szerepéhez is. A virágok beporzása és a bogyók szolgálhatnak táplálékforrásként a madaraknak és más állatoknak.

Összességében a kerti korallberkenye virágja egy szép és illatos része ennek a növénynek, amely további varázst és élénkséget hoz a kertbe. A virágzás idején érdemes különös figyelmet szentelni ennek a növénynek, hogy teljes mértékben élvezhessük annak szépségét és az általa teremtett kertészeti élményt.

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporítása
A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, szaporításaA kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése a kertbe

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése egy izgalmas kertészeti projekt, amely hozzáadhatja a szépséget és élénkséget a kertedhez. De mikor és hogyan érdemes ültetni ezt a lenyűgöző növényt? Íme néhány fontos tipp a kerti korallberkenye sikeres ültetéséhez:

Ültetés időpontja: A kerti korallberkenyét általában ősszel vagy tavasszal érdemes ültetni. Ezek az időszakok a növények gyökérzetének kifejlődéséhez ideálisak. Tavasszal ültetve a növényeknek több időt adnak a gyökérzet kialakítására, mielőtt a nyári hőség beköszönt. Ősszel ültetve pedig a gyökereknek lehetőségük van erőteljesen nőni, mielőtt a tél beköszönt, így az újonnan telepített növények jobban felkészülnek a hidegebb hónapokra.

Hogyan ültessük:

 1. Válassz megfelelő helyet: A kerti korallberkenye napos vagy félárnyékos helyen is jól nő, de ügyelj arra, hogy a helyszín jól lecsapolt legyen. A megfelelő talajkörülmények biztosítása nagyon fontos.
 2. Előkészítés: Áss egy mély gödröt, ami nagyjából kétszer akkora, mint a növény gyökérgombája. Győződj meg róla, hogy a gödör alján jó vízelvezetést biztosító talajréteg található.
 3. Ültetés: A kerti korallberkenyét távolítsd el a cserépből vagy konténerből, majd helyezd a gödörbe. Ügyelj arra, hogy a növény gyökerei ne legyenek túl mélyen, és a talajszinten maradjanak.
 4. Töltés és öntözés: Töltsd fel a gödröt a körülötte levő talajjal, majd alaposan öntözd meg. Ez segít a talajnak jó tapadást kialakítani a gyökerekkel.
 5. Mulcsolás: Teríts vastagon mulcsot a környező talajra, ami segít megőrizni a nedvességet, és védi a gyökereket az extrém hőmérsékletektől.
 6. Metszés: Az ültetés után lehetőség szerint vágd vissza a növényt, hogy ösztönözd az oldalhajtások kialakulását és az ágazódást. Ez segít a növény formálásában.

Gondozás: A kerti korallberkenye gondozása magában foglalja az öntözést, a rendszeres metszést, a tápanyagok biztosítását és a növényvédelmet. A gyökerek nedvesek tartása az első évben különösen fontos.

Ültetés előtt mindig érdemes megfontolni a helyi éghajlati és talajviszonyokat, valamint a konkrét növényigényeket, hogy a kerti korallberkenye hosszú életű és gyönyörű dísznövény lehessen a kertedben.Szaporítása

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) szaporítása egy izgalmas kertészeti tevékenység, amely lehetőséget ad arra, hogy további növényeket neveljünk és szépítsük a kertünket.

Magvetés: A kerti korallberkenye szaporításának egyik módja a magvetés. Ehhez az érett, száraz bogyókat kell begyűjteni a növényről ősszel vagy tavasszal. A magokat először áztasd be vízbe néhány órára, majd ültesd el egy magágyban vagy cserépben. Tartsd a talajt nedvesen, de ne túl vizesen, és helyezd a cserépet vagy magágyat egy félárnyékos helyre. A magok általában néhány hét alatt kikelnek, és a csemetéket később átültetheted a kertbe.

Gallyak szaporítása: A kerti korallberkenye gallyakról is könnyen szaporítható. A szaporításhoz válassz ki egy egészséges hajtást, és metszd le egy 15-30 cm hosszú részét. Ezt a hajtást ültesd el egy cserépbe vagy közvetlenül a kertbe. Az ültetett hajtást tartsd jól öntözött állapotban, és fedd le egy műanyag fóliával vagy átlátszó műanyag palackkal, hogy megőrizd a nedvességet és meleg környezetet a szaporítás számára. Ha a hajtások új hajtásokat hoznak, és megfelelően megerősödnek, átültetheted őket a kívánt helyre.

Tőosztás: Ha már meglévő kerti korallberkenyéd van, akkor szaporíthatod tőosztással is. Erős tavasszal vagy ősszel válaszd szét a növényt, és ültesd el az új tőrészeket külön helyekre. Győződj meg róla, hogy minden új tőrész gyökereket is hoz, mielőtt végleges helyére kerülne.

Fontos megjegyezni, hogy a kerti korallberkenye szaporítása türelemmel jár, és az új növényeknek időre van szükségük ahhoz, hogy teljesen kifejlődjenek és szép dísznövényekké váljanak. Ügyelj a megfelelő gondozásra, beleértve az öntözést, a tápanyagellátást és a növényvédelmet. Ha helyesen végzed a szaporítást és gondozást, örömét lelheted majd a kerti korallberkenye növekedésében és szépségében.Teleltetése

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) teleltetése a kertben fontos lépés ahhoz, hogy a növény egészségesen és erőteljesen átvészelje a hideg időszakot. Itt van néhány tipp, hogyan gondoskodj róla, hogy a kerti korallberkenyéd a tél alatt is jól érezze magát:

1. Készítsd fel a növényt a télre: Mielőtt a hideg idő beköszönt, gondoskodj róla, hogy a kerti korallberkenye ne legyen sérült vagy beteg. Az esetleges beteg vagy sérült hajtásokat metszd vissza. Ezenkívül a növény gyökereinek is érdemes extra védelmet biztosítani. Alakíts ki egy vastag komposztréteget a gyökerei körül, hogy megőrizd a hőt és nedvességet.

2. Takard le a növényt: A tél beálltával a kerti korallberkenye védelmére szükség van. Lehetőség szerint fedd le a növényt egy szigetelő anyaggal, például falevelekkel vagy szalmával. Ezt követően húzz egy gézzel vagy fával készült védőhálót a növény fölé, hogy megóvd a téli szelektől és a hó súlyától.

3. Öntözés: Fontos megjegyezni, hogy a kerti korallberkenye télen is szükségelhet vízet, különösen akkor, ha az időszakosan szárazabb. Ellenőrizd időről időre a talaj nedvességtartalmát, és ha szükséges, enyhe öntözéssel tartsd meg a talaj páratartalmát.

4. Az erős fagyok elleni védelem: Amennyiben tartósan hideg időjárás várható, a kerti korallberkenyét az erősebb fagyok elleni védelem érdekében fedezd le egy szigetelő anyaggal, például falevelekkel vagy agrilappal. Ez segíthet megelőzni a fagy okozta sérüléseket.

5. Ellenőrizd rendszeresen: Ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni a kerti korallberkenyéd téli állapotát. Ha bármilyen sérülést vagy problémát észlelsz, azonnal intézkedj, hogy megóvd a növényt.

A kerti korallberkenye általában ellenálló növény, de megfelelő gondoskodással és védelemmel a tél alatt is gyönyörűen megmaradhat. Gondoskodj róla, hogy a növényed megfelelően készüljön fel a hideg időre, és tavasszal újra virágozhasson és szép lombozatot hozzon létre a kertedben.A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) lehetséges betegségei, kártevői

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy gyönyörű és ellenálló növény, de mint minden növény esetében, neki is lehetnek sajátos betegségei és kártevői. Íme néhány lehetséges probléma, amire érdemes odafigyelni:

Betegségek:

 1. Levélrothadás (Leaf Spot): Ez a gomba okozta betegség általában nedves időjárási körülmények között jelentkezik. A levelek foltokkal borulnak be, és előrehaladott állapotban levágódhatnak. Az ellenőrizhető intézkedések közé tartozik a beteg levelek eltávolítása és a növény körüli terület szárazon tartása.
 2. Pólusrothadás (Fire Blight): Ez egy bakteriális betegség, amely a hajtásokat és virágokat támadja meg. Az érintett részek feketévé válnak és elhalnak. Az elszáradt részeket el kell távolítani és megsemmisíteni.
 3. Rózsaszín levélbetegség (Red Tip Photinia Disease): Ezt a betegséget egy gomba okozza, és a leveleken piros foltokat hoz létre. A betegséget terjedését lassító gombaölő szerekkel lehet kezelni.

Kártevők:

 1. Levéltetvek: A levéltetvek a kerti korallberkenye leveleit szívják meg, ami a lombozat elszíneződését és deformálódását eredményezheti. A levéltetvek ellen lehetőség van rovarirtószerek alkalmazására.
 2. **Levéltetű: A levéltetvek a növény leveleit támadhatják meg, és mézharmatot hagynak maguk után. Ezek az apró rovarok az életerőt szívják ki a növényből, és ha nagy számban vannak jelen, súlyos kárt tehetnek.
 3. Lepke hernyók: Bizonyos lepkefajok hernyói képesek megrágcsálni a kerti korallberkenye leveleit. Ellenőrizd rendszeresen a növényt, és ha szükséges, alkalmazz rovarirtó szereket vagy mechanikai módszereket a hernyók eltávolítására.

Az időben történő megfigyelés és az intézkedések lehetővé teszik, hogy a kerti korallberkenye egészségesen és szépen fejlődjön. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a növényedet, és amint észlelsz bármilyen problémát, azonnal cselekedj a megfelelő kezelési módszerrel, hogy megőrizd a növényed szépségét és vitalitását.Gyakori problémák és megoldások

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy szép és ellenálló növény, de mint minden növény esetében, itt is felmerülhetnek gyakori problémák, amelyeket érdemes időben kezelni. Íme néhány gyakori probléma és a megoldások:

1. Levélszínváltozás:

 • Probléma: A kerti korallberkenye tavasszal élénkpiros levelekkel kezd, de az év során a levelek zöldre váltanak, és elveszítik ezt az élénk színt.
 • Megoldás: Ez a színváltozás természetes, és az év különböző szakaszaiban változik. A növény tavasszal és ősszel mutatja meg legjobban a piros színét.

2. Levélsorvadás:

 • Probléma: A kerti korallberkenye levelei elkezdenek lecsüngeni vagy lehullani.
 • Megoldás: Ennek lehetnek különböző okai, például vízhiány, túlöntözés vagy talajproblémák. Ellenőrizd a talaj nedvességtartalmát és az öntözést, és győződj meg róla, hogy a növénynek megfelelően drenált talajban van.

3. Betegségek és kártevők:

 • Probléma: A kerti korallberkenyét érinthetik különféle betegségek, például levélfoltok vagy pólusrothadás, valamint kártevők, mint például levéltetvek vagy levéltetűk.
 • Megoldás: Rendszeres ellenőrzés segít az időben történő felismerésben. A betegségek ellen lehetőség szerint gombaölő szereket alkalmazhatsz, míg a kártevők ellen rovarirtó szerekkel vagy mechanikus módszerekkel védekezhetsz.

4. Túlnövés:

 • Probléma: A kerti korallberkenye hajlamos gyorsan nőni és túlnőni a rendeltetett helyét.
 • Megoldás: A növényt rendszeresen metszd vissza a kívánt alak és méret fenntartása érdekében. A korai tavaszi vagy késő őszi metszés ajánlott.

5. Fényhiány:

 • Probléma: Ha a kerti korallberkenye nem kap elegendő napfényt, a lombozata elvékonyodhat és kevésbé mutatós lehet.
 • Megoldás: Ügyelj arra, hogy a növénynek napos vagy félárnyékos helyet biztosíts, és vágj vissza azokat a növényeket, amelyek esetleg árnyékolják.

Minden kertészeti probléma esetén a megelőzés és az időbeni intézkedések kulcsfontosságúak. Rendszeresen ellenőrizd a kerti korallberkenyédet, és reagálj gyorsan, ha bármilyen problémát észlelsz, hogy megőrizd a növényed szépségét és egészségét.Érdekességek róla

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) egy olyan növény, amely érdekes és szépséges, és számos történet kering körülötte a kertészek és a természetbarátok között. Itt vannak néhány érdekesség és rövid történet a nagyvilágból:

1. Őshazája Ázsia: A kerti korallberkenye az ázsiai eredetű, és Kína, Tajvan és Japán területén őshonos. A növény elterjedése az évtizedek során más kontinensekre is megtörtént, és mára szerte a világon megtalálható.

2. Fraser Neve: A növény neve a skót kertész, Charles Fraser tiszteletére került be a tudományos nevébe. Fraser a 19. században dolgozott Észak-Amerikában és Kínában is, és a kerti korallberkenye fajokat a kertészetben ismertté tette.

3. Dísznövény és sövény: A kerti korallberkenye dísznövényként és sövényként is széles körben alkalmazott. A sűrű lombozata és az élénkpiros hajtásai miatt ideális választás lehet kertek, parkok és nyilvános területek díszítésére.

4. Madarak és méhek vonzása: A kerti korallberkenye virágai és bogyói vonzzák a madarakat és a méheket. Ez hozzájárul a kert ökológiai sokféleségéhez, és segít más növények beporzásában is.

5. Történetek a szerencsés növényekről: Néhány kultúrában a kerti korallberkenyét szerencsét hozó növényként tartják számon. Kínában például úgy vélik, hogy a növény segít elűzni a rossz szellemeket, és védelmet nyújt a gonosz erők ellen.

6. Népszerűség a kertekben: A kerti korallberkenye számos fajtája és variációja létezik, így mindenki megtalálhatja a kertjéhez legjobban illőt. Az élénk színei és gyors növekedése miatt sok kertész kedvenc dísznövényeként tartja számon.

Ezek csak néhány érdekesség és történet a kerti korallberkenyéről, amelyek hozzájárulnak ennek a szép és sokoldalú növénynek a vonzerejéhez. Bármelyik kertben vagy parkban jelenléte örömöt és élénkséget hoz, és a természet szerelmesei számára is inspirációt nyújthat.

 VIRÁG KATEGÓRIÁKFotók: Pixabay, Vistacreate

 

A kerti korallberkenye (Photinia x fraseri) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.