Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, szaporítása

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.

Murvafürt (Bougainvillea) származása, története

A Murvafürt, vagy más néven Bougainvillea, valóban egy lenyűgöző növény, melyet gyakran látunk díszítőelemként számos trópusi és szubtrópusi területen. Bár sokan azonnal a mediterrán vidékekhez és a virágokkal teli balkonokhoz asszociálják, a Murvafürt története sokkal messzebbre vezet vissza, egészen a dél-amerikai őserdekig.Ez a csodálatos növény eredetileg Brazíliából származik, ahol őshonos volt a trópusi esőerdőkben. A nevét az 1768-ban élt francia tengerész, Louis Antoine de Bougainville után kapta, aki a növényt felfedezte és bemutatta Európában.

A Murvafürt a trópusi környezetben természetes kúszónövényként nőtt, és a virágok sokasága a szárain burjánzott. Azonban Európában és más kontinenseken, ahol a klíma hidegebb, nehezebb volt elérni azt a gyönyörű virágzást, ami a Murvafürtöt jellemzi. Ennek eredményeként a növénynek be kellett adaptálódnia az új környezetéhez.

A növény könnyen megmarad a szárazságban, és a gyönyörű „virágai” valójában a levelek színes hüvelyi részei, amelyek a virágokat körülveszik. Ezek a hüvelyek lehetnek különböző színűek, így a Murvafürt változatos és szemet gyönyörködtető megjelenést kölcsönöz a kerteknek és teraszoknak.

A Murvafürt az évek során egy népszerű dísznövény lett számos trópusi és szubtrópusi régióban, valamint azokon kívül is, ahol az időjárási viszonyok lehetővé teszik. A növény kitartó és ellenálló, így könnyen gondozható és gyönyörű színekkel ajándékoz meg minket.

Tehát, amikor látjuk a Murvafürtöt a mediterrán teraszokon vagy a trópusi kertekben virítani, ne felejtsük el annak eredetét, és az utazást, amit ez a gyönyörű növény tett, hogy eljusson hozzánk. Ez az egzotikus növény egy igazi története a felfedezésnek és az alkalmazkodásnak, és továbbra is örömet szerez az embereknek világszerte.

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.
Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.Murvafürt (Bougainvillea) jellemzői

A Murvafürt, más néven Bougainvillea, egy rendkívül népszerű és gyönyörű dísznövény, mely a trópusi és szubtrópusi területeken található meg, és azonnal felismerhető az lenyűgöző színes hüvelyekről, melyek virágzás idején a növényt díszítik. Lássuk, milyen jellemzők teszik egyedivé ezt a növényt!

A Murvafürt egy örökzöld kúszónövény, amely rendszerint falakon, kerítéseken, oszlopokon vagy teraszokon nő meg. A növény levelei oválisak vagy lándzsásak, és sűrűn elhelyezkednek a hajtások mentén. Ezek a levelek általában zöld színűek, de a fajtától függően változhatnak a levelek színárnyalatai.

Az igazi látványossága a Murvafürtnek azonban a hüvelyekből áll, amelyek virágzás idején körülveszik a növény valódi, apró fehér virágait. Ezek a hüvelyek lehetnek élénk rózsaszínűk, pirosak, lila, narancssárga vagy akár fehérek is, így a Murvafürt szinte bármilyen kert vagy terasz ékessége lehet.

A növény mérete változhat attól függően, hogy milyen körülmények között nő. A Murvafürt hajlamos gyorsan nőni, és jó eséllyel az évek során akár 5-10 méter magasra is megnőhet. Emiatt fontos, hogy időnként metszeni és alakítani kell a növényt, hogy ne váljon túl terjedelmesvé.

A Murvafürt egy olyan növény, amely igényli a meleg és napos környezetet, és jól bírja a szárazságot is. A virágzáshoz sok napsütésre van szüksége, és hajlamos a gazdag, jó vízelvezetésű talajban való fejlődésre.

Összességében a Murvafürt egy lenyűgöző dísznövény, amely színes és élénk hüvelyeivel vonzza magára a figyelmet. A kertek és teraszok szépítésére szolgál, és a trópusi hangulatot hozza el az otthonokba. Gondozása viszonylag egyszerű, és megfelelő körülmények között hosszú ideig élvezhetjük a virágok látványát és az örökzöld zöld lombozatát.

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.
Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.Gondozása, igényei

A Murvafürt (Bougainvillea) gondozása során fontos szerepet játszik a megfelelő napfény és vízmennyiség biztosítása, valamint a hőmérséklet figyelemmel kísérése. Nézzük, mire kell odafigyelnünk ezen tényezők terén!

Napfény és Hőmérséklet: A Murvafürt igazi napfénykedvelő növény, így számára a napos és meleg környezet ideális. Előnyben részesíti a legalább napi 6-8 óra közvetlen napfényt, hogy jól virágozhasson. A hűvös vagy árnyékos helyeken nem fog olyan gazdagon és színesen virágozni, mint napfényben. Tavasszal és nyáron, amikor a hőmérséklet melegebb, a Murvafürt a legaktívabb, és ekkor érdemes megfigyelni a vízigényét.

Öntözés: Az öntözés terén ügyeljünk arra, hogy ne engedjük túlságosan elázni a talajt. A Murvafürt nem szereti a vizes talajt, és a túlzott öntözés rothadást okozhat. Nyáron gyakran öntözzük, de mindig ellenőrizzük a talaj nedvességszintjét. Télen, amikor a növény kevésbé aktív, csökkentsük az öntözés gyakoriságát.

Tápoldatozás: A Murvafürtnek a virágzáshoz és a színes hüvelyek kialakulásához szüksége van tápanyagokra. Használjunk lassan oldódó, általános célú műtrágyát a tavasztól őszig terjedő időszakban havonta egyszer. Fontos, hogy ne túlöntözzük tápoldattal, mivel ez is káros lehet a növénynek.

Növényvédelem: A Murvafürt általában ellenálló növény, de néhány kártevővel és betegséggel szemben védekezni kell. A levéltetvek, pajzstetvek és tripszek néha problémát okozhatnak, ezért figyeljük a levelek alatt és a hajtásokon, és alkalmazzunk szükség esetén rovarirtót. A gombás fertőzéseket is megelőzhetjük a levelek szellőzésének javításával és a levelek szárazon tartásával.

Összességében a Murvafürt gondozása nem túl bonyolult, de a megfelelő napfény, víz, tápanyag és védelem biztosítása segít abban, hogy a növényünk egészségesen nőjön és gyönyörűen virágozzon. Tartsuk szem előtt ezeket a gondozási tényezőket, és a Murvafürtünk hosszú éveken át örömöt szerez majd számunkra virágzásával és színes hüvelyeivel!

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.
Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.Murvafürt (Bougainvillea) ismertebb fajtái

A Murvafürt (Bougainvillea) egy lenyűgöző növény, amely számos különböző fajtával büszkélkedhet, mindegyik saját egyedi szín- és formavilággal. Ismerjük meg néhányan a legismertebb fajtákat, melyek kertjeinket és teraszainkat színessé és látványossá varázsolhatják!

 1. Bougainvillea spectabilis: Ez a fajta a legismertebb és az egyik legelterjedtebb Murvafürt típus. Virágai változatos színűek lehetnek, beleértve a lila, a rózsaszín, a piros és a narancssárga árnyalatait is. Nagyon népszerű a mediterrán területeken és a trópusi kertekben.
 2. Bougainvillea glabra: A Bougainvillea glabra, vagy más néven „Sima Murvafürt”, a hüvelyek és levelek sima felületéről híres. Virágai élénk színűek, és gyakran találkozhatunk vele a világ különböző részein.
 3. Bougainvillea Barbara Karst: Ez a fajta kiemelkedő piros virágaival hódít. Az egész évben virágzik, és a Barbara Karst nagyon ellenálló a szélsőséges hőmérsékleti ingadozásokkal szemben.
 4. Bougainvillea Royal Purple: Ahogy a neve is sugallja, a Royal Purple Murvafürt szép lila virágokat hoz létre. Kompakt mérete és gazdag virágzása miatt ideális választás lehet kisebb kertekbe vagy teraszokra.
 5. Bougainvillea Golden Glow: Egy ritka és különleges fajta, melynek virágai sárga és narancssárga árnyalatokban pompáznak. A Golden Glow látványosan kontrasztos a többi Murvafürttel szemben.
 6. Bougainvillea Vera Deep Purple: Ez a fajta különösen mély lila hüvelyekkel rendelkezik, amelyek igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a kertekben és teraszokon.
 7. Bougainvillea California Gold: A California Gold Murvafürt sárga virágaival és zöld leveleivel kitűnik a környezetéből. A növény meleg és napos környezetet kedvel.

Ezek csak néhány példa a Murvafürt különböző fajtáira, de számos más változat is létezik, melyek különböző színű és méretű virágokkal büszkélkedhetnek. Minden fajta saját egyediséget és szépséget hoz az otthoni vagy kertészeti környezetünkbe. Az, hogy melyik fajtát választjuk, nagyrészt az ízlésünktől és a környezeti feltételektől függ, de az biztos, hogy a Murvafürt minden változata látványos színfolt lesz a kertünkben!

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.
Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.Murvafürt (Bougainvillea) virágja

A Murvafürt, vagy más néven Bougainvillea, virágai az egyik leglátványosabb és legelbűvölőbb virágok közé tartoznak a növényvilágban. Bár sokan tévedésből a színpompás hüvelyeket tekintik virágoknak, a Murvafürt virágai valójában apró és egyszerű, fehér színűek. Az igazi látványosságot a hüvelyek jelentik, amelyek élénk és lenyűgöző színeket kölcsönöznek a növénynek.

A Murvafürt hüvelyei gyakran élénk rózsaszínűek, pirosak, lila, narancssárga vagy akár fehérek is lehetnek. Ezek a hüvelyek a virágok körülveszik, és olyan szépséget és vibráló színeket adnak a növénynek, hogy már messziről magukra vonzzák a figyelmet.

A virágzási időszak hosszú lehet a Murvafürt esetében, és akár egész évben virágozhat, különösen melegebb éghajlati viszonyok között. A színpompás hüvelyek nem csak vizuálisan vonzzák a pillantást, hanem azok puhaságukkal és szinte papírszerűségükkel is megérintik az embert.

Érdemes megemlíteni, hogy a Murvafürt virágai tökéletesen alkalmazkodtak a beporzás hiányához, és képesek a szél és az eső segítségével is megtermékenyülni. Ez is hozzájárul a növény ellenálló és kitartó tulajdonságaihoz.

Összességében a Murvafürt virágai egy lenyűgöző színes show-t nyújtanak a kertekben és teraszokon, és különleges élményt nyújtanak mindazoknak, akik megcsodálják őket. Ezek a virágok nemcsak a növények, hanem az emberek szívét is meghódítják, és hozzájárulnak a természet szépségének megőrzéséhez és megünnepléséhez.

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.
Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei.Murvafürt (Bougainvillea) ültetése a kertbe

A Murvafürt (Bougainvillea) ültetése és gondozása egy igazi öröm lehet, de fontos néhány alapvető szempontot szem előtt tartani, hogy a növény egészségesen nőjön és gyönyörűen virágozzon a kertünkben. Nézzük meg, mikor és hogyan ültessük a Murvafürtöt!

Mikor ültessük:

Ideális időpont az ültetésre a tavasz vagy a kora nyár, amikor a hőmérséklet melegszik, és a növénynek van ideje gyökeret verni és erősödni a nyári virágzáshoz. Kerüljük az ültetést a hideg téli hónapokban vagy az erős hőség közepén, amikor a növény stresszes lehet.

Hogyan ültessük:

 1. Helyszín kiválasztása: Válasszunk egy napos és meleg helyet a Murvafürt számára. A növény szereti a közvetlen napfényt, így a déli vagy délutáni napfényes területek a legideálisabbak.
 2. Talaj előkészítése: A Murvafürtnek jól vízelvezető talajra van szüksége. Keverjünk a talajba komposztot vagy homokot a vízelvezetés javítása érdekében.
 3. Ültetés: Ássunk egy gödröt, amely kétszer olyan széles, mint a Murvafürt gyökérzónája, de ugyanolyan mély. Vigyük ki óvatosan a növényt a cserépből, és helyezzük a gödörbe. Töltöjük ki a körülötte lévő talajjal, majd enyhén öntözzük meg.
 4. Támogatás: Mivel a Murvafürt kúszónövény, szükség lehet támogatásra vagy kerítésre, amelyen keresztül felkúszhat. Biztosítsunk elegendő helyet és támogatást a növénynek a növekedéshez.
 5. Öntözés: Az ültetés után rendszeresen öntözzük meg a Murvafürtöt. Ne hagyjuk, hogy a talaj túlságosan kiszáradjon, de kerüljük a túlzott öntözést, mert a növény nem szereti a vízben álló talajt.
 6. Metszés: Időnként metszésre is szükség lehet a Murvafürt esztétikus és egészséges növekedése érdekében. A metszés során távolítsuk el a száraz vagy beteg hajtásokat, és alakítsuk a növényt igényeink szerint.

A Murvafürt ültetése és gondozása alapvetően nem túl bonyolult, de az időzítés, a megfelelő hely kiválasztása és a talajminőség figyelembevétele kulcsfontosságú. Ha ezekre odafigyelünk, akkor a Murvafürtünk hosszú évekig örömünkre szolgál majd a gyönyörű virágaival és látványos színeivel a kertünkben.Szaporítása

A Murvafürt (Bougainvillea) szaporítása néhány különböző módon történhet, de a leggyakoribb és leghatékonyabb módok a dugványozás és a magvetés. Lássuk, hogyan lehet új Murvafürt növényeket létrehozni!

Dugványozás:

 1. Válasszunk ki egy egészséges anyanövényt: Az első lépés a jó minőségű anyanövény kiválasztása. Keresünk olyan hajtásokat vagy ágakat, amelyek fiatalok és erősek.
 2. Vágjunk dugványokat: Használjunk éles kést vagy ollót a kiválasztott hajtások vágásához. A dugványoknak kb. 15-20 cm hosszúnak kell lenniük, és ügyeljünk arra, hogy mindegyiknek legalább egy vagy két levél legyen.
 3. Előkészített talajba ültetés: Ültessük el a dugványokat egy előre elkészített edényben vagy virágföldbe. A talaj lehetőleg jó vízelvezetésű legyen.
 4. Árnyékban tartás és öntözés: Helyezzük az ültetett dugványokat árnyékos helyre, és rendszeresen öntözzük meg őket. A talajnak mindig nedvesnek kell lennie, de ne hagyjuk, hogy túlságosan elázott legyen.
 5. Gyökerezés és átültetés: A dugványoknak általában néhány hétig vagy hónapig szükségük van a gyökerezéshez. Amikor láthatóan gyökereznek, átültethetjük őket egy nagyobb virágcserépbe vagy a kertbe.

Magvetés:

 1. Magok beszerzése: Vásároljunk vagy gyűjtsünk be érett Murvafürt magokat. A magokat a hüvelyekből lehet kinyerni.
 2. Előkészített talaj: Töltöttük egy magvető keverékkel teli magvetőtálcát vagy cserépet, amelynek jó vízelvezetése van.
 3. Magok elültetése: Szórjuk el a magokat a talaj felszínén, majd könnyen nyomjuk be őket a talajba.
 4. Takarás és öntözés: Fedjük le a magokat egy vékony réteg talajjal, majd öntözzük meg őket alaposan.
 5. Hajtatás: Helyezzük a magokat egy meleg, napos helyre, és gondoskodjunk arról, hogy a talaj mindig kissé nedves legyen.
 6. Átültetés: Amikor a magokból kicsi növények nőnek, ültessük át őket egy nagyobb cserépbe vagy a kertbe, ahol tovább fejlődhetnek.

Mind a dugványozás, mind a magvetés jó módszer lehet a Murvafürt szaporítására, és lehetőséget nyújt arra, hogy több gyönyörű növényt hozzunk létre a kertünkben vagy otthonunkban. Legyen türelmes és gondoskodó a szaporítási folyamat során, és hamarosan örömmel csodálhatja majd a friss virágokat és a színpompás hüvelyeket!Teleltetése

A Murvafürt (Bougainvillea) teleltetése a kertben vagy más hidegebb éghajlaton élők számára néhány kihívást rejt magában, mivel ez a növény eredetileg meleg trópusi területeken található meg. Ha azonban szeretnénk megőrizni ezt a gyönyörű növényt a hideg hónapok alatt, akkor néhány fontos lépést kell megtenni.

Előkészületek:

 1. Válasszunk megfelelő edényt: Ha a Murvafürtöt tartályban szeretnénk teleltetni, válasszunk egy olyan cserépet vagy konténert, amely elegendő helyet biztosít a gyökereknek, és jó vízelvezetéssel rendelkezik.
 2. Szükséges védőburkolat: A Murvafürt hidegtűrőképessége korlátozott, így szükséges lehet oltalmat biztosítani neki a hideg időszakokban. Üvegházat vagy fóliát használhatunk, hogy megvédjük a hideg szél és a fagy ellen.

Tél előtt:

 1. Metszés: Az őszi hónapokban végezzük el a metszést, hogy eltávolítsuk a beteg vagy sérült hajtásokat, valamint a túlzottan hosszú hajtásokat. A mérsékelt metszés segít a növénynek a hideg időjárás átvészelésében.
 2. Földkeverék ellenőrzése: Ellenőrizzük a cserép földjét, és győződjünk meg róla, hogy jó vízelvezetéssel rendelkezik. Ha a talaj túl nedves, akkor a növény gyökerei rothadhatnak.
 3. Helyezzük árnyékba: Amikor az éjszakai hőmérséklet elkezd csökkenni, helyezzük a Murvafürtöt árnyékba vagy az előkészített védőhelyre.

Hideg hónapok alatt:

 1. Csökkentett öntözés: A Murvafürtnek a télen kevesebb vízre van szüksége, így csökkentsük az öntözést. Ne hagyjuk, hogy a talaj kiszáradjon teljesen, de kerüljük a túlzott nedvességet.
 2. Tartózkodás hideg helyen: Tartsuk a Murvafürtöt egy olyan helyen, ahol a hőmérséklet nem esik túl alacsonyra. Az ideális téli hőmérséklet a 10-15 Celsius fok között van.

Tavasszal:

 1. Visszahelyezés a napfényre: Amikor a tavasz beköszönt, helyezzük vissza a Murvafürtöt a napfényre. Kezdjük újra az öntözést, ahogy a növény aktív növekedésbe kezd.
 2. Tápoldatozás: Kínáljunk tápoldatot a növénynek a tavaszi hónapokban, hogy segítsük a virágzáshoz és a növekedéshez szükséges tápanyagok felszívódását.

A Murvafürt teleltetése kertben vagy tartályban némi odafigyelést igényel, de megtehető, és lehetőséget ad arra, hogy a növény szépségét és virágait évről évre élvezhessük. Fontos, hogy megfelelő előkészületeket tegyünk, és gondoskodjunk a növény megfelelő védelméről a hideg hónapok alatt.Murvafürt (Bougainvillea) lehetséges betegségei, kártevői

A Murvafürt (Bougainvillea) egy szép és népszerű dísznövény, de sajnos érzékeny lehet néhány betegségre és kártevőre. Fontos ismerni ezeket a potenciális veszélyforrásokat, hogy megfelelően gondozzuk a növényt és időben lépjünk, ha probléma merül fel.

Lehetséges betegségek:

 1. Pajzstetvek: Ezek a kártevők apró, pajzs alakú védelem alatt élnek a növény levelein, és nedveket szívnak ki belőlük. A pajzstetvek jelenléte fehér vagy sárga foltokként jelentkezhet a leveleken, és a növény lassan növekedhet vagy elgyengülhet.
 2. Levéltetvek: A levéltetvek apró, zöld vagy fekete bogarak, amelyek a levelek alatt élnek és szívják ki a növény nedveit. A levéltetvek jelenléte torzított vagy sárga leveleket eredményezhet.
 3. Tripszek: A tripszek apró, repülő kártevők, amelyek lyukakat hagynak a levelekben, és a növényeken feketés, szennyezett foltokat hozhatnak létre.
 4. Penészgomba: A Murvafürt hajlamos lehet penészgomba fertőzésre, különösen a túlzottan nedves környezetben vagy alacsony szellőzésű területeken. A penészgomba fehér színű bevonatot hoz létre a leveleken és a hajtásokon.

Lehetséges kártevők:

 1. Szitakötők: A szitakötők főleg az éjszakai órákban támadnak, és a Murvafürt leveleinek széleit rágják. Az érintett levelek szaggatottak és sérültek lehetnek.
 2. Csigák: A nedves időjárás és a túlöntözés esetén a csigák károsíthatják a Murvafürt leveleit és hajtásait.
 3. Hangyák: A hangyák gyakran keresik a Murvafürt hüvelyekben található növényi nedveket, és megzavarhatják a virágok fejlődését.

Az időben történő észlelés és a megfelelő intézkedések megtétele kulcsfontosságú a Murvafürt védelmében. Gyakran vizsgáljuk meg a növényt, és ha észlelünk kártevőket vagy betegség jeleit, alkalmazzunk megfelelő rovarirtót vagy gombászellenes szert. A növény gondozásának alapja az egészséges talaj és a megfelelő öntözés, amely segít megelőzni a problémákat. Ne feledjük, hogy az egészséges és erős növény ellenállóbb a betegségekkel és kártevőkkel szemben, ezért gondoskodjunk a megfelelő gondozásról és a rendszeres ellenőrzésről!Érdekességek róla

A Murvafürt, vagy más néven Bougainvillea, nemcsak gyönyörű és színpompás növény, hanem gazdag történelemmel és érdekességekkel is rendelkezik. Ismerjünk meg néhány rövid történetet és érdekességet a világ különböző részeiről:

 1. A felfedező nevéhez kötődő növény: A Murvafürtöt Jeanne Baret francia növénygyűjtő fedezte fel, aki a 18. században a híres felfedező, Louis Antoine de Bougainville expedícióján vett részt. Baret valójában nőként utazott és dolgozott a hajón, mivel a nők nem voltak hivatalosan engedélyezve az ilyen expedíciókon.
 2. A hüvelyek a valódi virágokat védelmezik: A Murvafürt hüvelyek, vagyis a színes levelek, valójában nem virágok, hanem modifikált levelek, amelyek a valódi virágokat körbeveszik és védelmezik. A valódi virágok a hüvelyek belsejében találhatók, és általában aprók és fehérek.
 3. A Murvafürt trópusi eredetű: A növény eredetileg a trópusi és szubtrópusi területekről származik, mint például Dél-Amerika és Brazília. Azonban a Murvafürt mára világszerte elterjedt és kedvelt dísznövény lett, különösen a mediterrán és trópusi éghajlatokban.
 4. Hagyományosan jóslásokhoz használták: Bizonyos helyeken, például Brazíliában, a Murvafürtöt hagyományosan jóslásokhoz használták. A hüvelyek színe alapján jóslásokat végeztek, és a növény virágzása különböző eseményekre utalt.
 5. Kertépítészeti csoda: A Murvafürtöt gyakran alkalmazzák kertekben, teraszokon és udvarokon, hogy élénk színeivel és dús leveleivel látványossá tegye a környezetet. A növény könnyen formázható és metszhető, így lehetőség van különböző formák és méretek kialakítására.
 6. Évszakváltozása: A Murvafürt tavasszal és nyáron gyakran rendkívül gazdag virágzást mutat, míg ősszel és télen a virágok száma csökkenhet. Ebben az időszakban a növény általában kevesebbet virágzik, és a hüvelyek intenzív színét elveszítheti.

A Murvafürt érdekes és sokoldalú növény, amely számos történelmi és kulturális kontextusban fontos szerepet játszik. Az érdekességek és történetek mögötti gazdagság további vonzó tulajdonsága ennek a színpompás dísznövénynek.

 VIRÁG KATEGÓRIÁKFotók: Pixabay, Vistacreate

Murvafürt (Bougainvillea) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.