Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) származása, története

A széleslevelű csillagmeténg, más néven Amsonia tabernaemontana, egy gyönyörű és különleges növény, melynek eredete és története érdekes és lenyűgöző. Ez a növény az észak-amerikai őserdekben őshonos, és régóta az amerikai őslakosok körében ismert és használt növény volt.Az Amsonia tabernaemontana a közép- és kelet-amerikai területeken honos, és elsősorban a Mississippi folyó vidékén található meg vadon. A nevét a svájci orvos és botanikus, Dr. Johann Amsonról kapta, aki a 18. században kutatásokat folytatott Észak-Amerikában. Az Amerikai Egyesült Államokban ez a növény számos más néven is ismert, például keleti indigó vagy észak-amerikai csillagmeténg.

A széleslevelű csillagmeténg különlegessége az egész évben tartó szépsége. Tavasszal megjelennek a kék virágok, melyek csillag alakúak és szemkápráztatóan szépek. Ezek a virágok nem csak a kertekben népszerűek, hanem a vadvirágok kedvelői körében is. Nyáron a növény zöld levelei tovább fokozzák a látványt, és ősszel sárgás-barnás színűvé válnak, így színes díszként szolgálnak a kertekben.

A széleslevelű csillagmeténg nemcsak a szépségéről híres, hanem a sokoldalúságáról is. A növényt gyakran ültetik kertekben és parkokban dísznövényként, de mivel ellenálló a szárazsággal és a hideggel szemben is, alkalmas azokba a területekre is, ahol a körülmények nem ideálisak. Emellett az amerikai őslakosok hagyományosan gyógyászati célokra is használták, például láz és gyulladások kezelésére.

Összességében a széleslevelű csillagmeténg egy érdekes és gyönyörű növény, melynek története és eredete az észak-amerikai kultúra és természeti kincseinek fontos részét alkotja. Kertészek és természetkedvelők egyaránt élvezik ennek a növénynek az egész évben tartó szépségét és sokoldalúságát.

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása
Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporításaSzéleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) jellemzői

A széleslevelű csillagmeténg, vagy más néven Amsonia tabernaemontana, egy gyönyörű és különleges növény, mely észak-amerikai erdőkben honos, és a kertekben való elterjedése miatt egyre népszerűbb a világ minden táján. Engedjétek meg, hogy részletesen bemutassam ennek a növénynek a megjelenését és jellemzőit!

A széleslevelű csillagmeténg egy évelő növény, amely általában 60-90 cm magasra nő. Kiemelkedő jellegzetessége a levelei, melyek szélesek és hosszúkásak, általában 10-15 cm hosszúak, de néha hosszabbak is lehetnek. Ezek a levelek két sorban helyezkednek el a száron, és kifejezetten vonzóak a zöld színükkel és a szép vonalazottságukkal.

A virágzás idején a széleslevelű csillagmeténg igazán lenyűgözővé válik. Tavasszal megjelennek a virágok, melyek kék színűek és csillag alakúak. Ezek a virágok többnyire csoportosan nyílnak, és egy hosszú száron helyezkednek el. A virágok szirmainak kék színe intenzív és vonzó, és messziről is felhívják magukra a figyelmet. Az Amsonia tabernaemontana virágai nemcsak gyönyörűek, hanem mézelő méhek és pillangók is vonzzák őket, így segítve a környezet biodiverzitását.

A növény őszi lombozata sem kevésbé lenyűgöző. Az ősz folyamán a széleslevelű csillagmeténg levelei sárgásbarna árnyalatot öltenek, és ilyenkor is szép díszként szolgálnak a kertben.

Összességében a széleslevelű csillagmeténg egy különleges növény, melynek szépsége és jellegzetességei miatt egyre több kertész és természetkedvelő választja a kertjének vagy parkjának dísznövényeként. A kék virágok és az év során változó lombozat miatt ez a növény kiváló választás lehet bármelyik kertészeti projekt számára.

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása
Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporításaGondozása, igényei

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) gondozása során fontos figyelmet fordítani a növény napfény- és vízigényére, a hőmérsékletre, valamint az öntözésre, tápoldatozásra és növényvédelemre. Íme néhány fontos információ a gondozásról!

Napfény és Víz Idénye: A széleslevelű csillagmeténg szereti a napfényes vagy félárnyékos elhelyezést. A növény a teljes napsütéstől is jól viseli magát, de részleges árnyékban is szépen fejlődik. A virágzás és a lombozat szépsége érdekében fontos, hogy elegendő napfényt kapjon.

Az öntözés során a széleslevelű csillagmeténg szereti a jó vízelvezetést biztosító talajt. A fiatal növényeket gyakrabban öntözhetjük, de amint megerősödnek, elég hetente egyszer mérsékelt mennyiségű vízzel öntözni. Ügyeljünk arra, hogy ne ázzon túl a talaj, mert a túlzott víz a gyökereket károsíthatja.

Hőmérséklet: A széleslevelű csillagmeténg ellenálló növény, és a hidegebb hőmérsékleteket is elviseli. Az észak-amerikai eredetű növény, ezért akár keményebb téli időjárást is elvisel, amennyiben a talaja jó vízelvezetéssel rendelkezik. Nyáron mérsékelt hőmérsékleteket kedvel, de nem bánja a melegebb napokat sem.

Öntözés és Tápoldatozás: Az öntözést illetően fontos elkerülni a túlzott vízmennyiséget, különösen a téli hónapokban, amikor a növény pihenő állapotban van. A tavasz és a nyár folyamán tartsuk nedvesen a talajt, de soha ne hagyjuk, hogy víz megálljon a gyökerek körül.

Tápoldatozás terén általában nem igényel túl sok extra tápanyagot. Az organikus talajban jól érzi magát, de ha úgy érezzük, hogy a növényünknek hiányzik a lendület, tavasszal lehetőségünk van egy lassú felszabadulású műtrágya felhasználására.

Növényvédelem: A széleslevelű csillagmeténg általában ellenálló a kórokozókkal és kártevőkkel szemben. Azonban időről időre érdemes ellenőrizni a leveleket és a szárat, hogy esetleges problémákat időben észrevegyünk. Például, ha levélen vagy száron barna foltokat vagy rovarokat észlelünk, alkalmazzunk megfelelő kezelést, például kártevőirtó vagy fungicid alkalmazását.

Összességében a széleslevelű csillagmeténg gondozása nem igényel túl bonyolult intézkedéseket. Megfelelő napfény, víz, és rendszeres ellenőrzés segít abban, hogy ez a gyönyörű növény egészségesen és szépen fejlődjön a kertünkben vagy parkunkban.

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása
Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporításaSzéleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ismertebb fajtái

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) az alábbi ismertebb fajtákkal rendelkezik, melyek kiegészítik a kertek és parkok szépségét:

 1. Amsonia hubrichtii (Arkansas Blue Star): Ez a fajta az egyik legismertebb és leggyakrabban ültetett Amsonia-fajta. A levelei vékonyak és tűszerűek, nyáron zöldek, majd ősszel gyönyörű aranysárga színűvé válnak. A virágai hasonlóak a széleslevelű csillagmeténghez, kék színűek, és a méheket és pillangókat is vonzzák.
 2. Amsonia ciliata (Fringed Bluestar): Ez a fajta kifejezetten széleslevelű csillagmeténg csoportján belül található, és a nevében szereplő „ciliata” utal a levelek szélén lévő finom szőrszálakra. Virágai hasonlóak a főfajtához, kék színűek, és lenyűgöző látványt nyújtanak a kertben.
 3. Amsonia illustris (Ozark Bluestar): Ez a fajta nagyobb és dúsabb levelekkel rendelkezik, melyek különösen szépek az ősszel, amikor aranybarnára színeződnek. Virágai kék színűek és csillag alakúak, hasonlóan a többi Amsonia-fajtához.
 4. Amsonia montana (Mountain Bluestar): Ez a fajta a hegyi régiókban őshonos, és levelei sűrűek és rövidebbek, mint a más fajtáké. Virágai ugyanakkor továbbra is kék és szép megjelenésűek.

Ezek a fajták változatosságot és szépséget hoznak a kertekbe és parkokba. A széleslevelű csillagmeténg fajtái között találhatunk olyan változatokat, amelyek eltérő méretűek, levélzetük és virágzatuk különböző szépségeket mutatnak, így minden kertész megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Az Amsonia-fajták továbbá hozzájárulnak a természetvédelemhez is, mivel vonzzák a hasznos beporzókat, például a méheket és pillangókat.

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporítása
Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, szaporításaSzéleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) virágja

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) virágja egyszerűen varázslatos látványt nyújt a kertekben és parkokban. Ezek a virágok a növény legfeltűnőbb részei, és számos tulajdonságukkal különlegesek.

Az Amsonia tabernaemontana virágai általában tavasszal nyílnak, amikor a kertek éppen ébrednek a téli álmukból. Ezek a virágok kék színűek, és csillag alakúak, ami a növény nevéből is ered. A kék szín intenzitása és ragyogása igazán lenyűgöző, és messziről is könnyedén felkelti a figyelmet.

A virágok csoportosan helyezkednek el a száron, és gyakran hosszú, vékony szárakon jelennek meg. Ennek eredményeként a virágok szinte lebegnek a levegőben, ami tovább fokozza a látványt. A virágok körül a vékony, zöld levelek és az általuk keltett kontraszt tovább növeli a vizuális vonzerejüket.

A széleslevelű csillagmeténg virágai nemcsak gyönyörűek, hanem hasznosak is a kertekben. Méheket és pillangókat vonzanak, és így segítik a beporzást és a környezeti biodiverzitást. Emellett a kék virágok színétől és szépségétől sok kertész és természetkedvelő elbűvölten lesz.

Összességében a széleslevelű csillagmeténg virágja egy kivételes látvány, amelyet a kertek és parkok tulajdonosai örömmel üdvözölnek minden tavasszal. Ez a virág nemcsak a szépségével hódít, hanem a természet iránti tiszteletünk és gondoskodásunk szimbólumává is válik.Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése a kertbe

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése egy izgalmas és viszonylag egyszerű feladat a kertben. Itt van néhány hasznos tanács arról, mikor és hogyan ültessük el ezt a szép növényt:

Mikor ültessük:

A széleslevelű csillagmeténg legjobb ültetési időpontja általában a tavasz vagy az ősz, amikor a talaj már felmelegedett, vagy még nem hűlt le túlságosan. Itt van néhány konkrét útmutató:

 • Tavasz: Ha tavasszal ültetjük, várjuk meg, amíg a talaj felolvad és nem túl hűvös. Április vagy május eleje általában jó időszak lehet.
 • Ősz: Az ősz is kitűnő időszak a széleslevelű csillagmeténg ültetésére, mivel a növénynek elegendő időt ad a gyökérrendszer kialakulására a téli pihenőszak előtt. Szeptember vagy október megfelelő lehet.

Hogyan ültessük:

 1. Hely kiválasztása: Válasszunk olyan helyet a kertben, ahol a növény megkapja a megfelelő mennyiségű napfényt vagy félárnyékot. Ügyeljünk arra, hogy a talaj jól vízelvezető legyen.
 2. Ásás és előkészítés: Ássunk ki egy lyukat, ami kétszer olyan széles, mint a növény gyökérgombája, és csak annyira mély, hogy a gyökerek elférjenek benne. Enyhén lazítsuk meg a talajt a lyukban.
 3. Növény ültetése: Vegyük ki óvatosan a széleslevelű csillagmeténget a cserépből vagy a konténerből, és helyezzük a lyukba úgy, hogy a gyökérgomba a talajszint alatt legyen. Töltsük fel a lyukat a talajjal, majd nyomkodjuk meg, hogy jó szorosan illeszkedjen.
 4. Öntözés: Öntözzük meg alaposan az újonnan ültetett növényt. Fontos, hogy a talaj mindig nedves, de nem víz áztatta legyen. A következő hetekben figyeljük a nedvességszintet, és szükség esetén öntözzük.
 5. Takarás: Ha lehet, terjesszünk ki egy réteg mulcsot a növény körül, hogy segítsünk a talaj nedvességének megtartásában és a gyomok visszaszorításában.

A széleslevelű csillagmeténg ültetése tehát nem ördöngösség, de néhány alapvető lépést követve biztosíthatjuk a növény egészséges növekedését és gyönyörű virágzását. Ez a növény hozzáadhatja a kertünk szépségét és a természet élvezetét a saját kertünkbe vagy parkunkba.Szaporítása

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) szaporítása egy izgalmas és kreatív módja annak, hogy további növényeket hozzunk létre és tovább terjesszük ezt a gyönyörű növényt a kertünkben vagy parkunkban. Íme néhány hasznos információ arról, hogyan történik a széleslevelű csillagmeténg szaporítása:

 1. Magvetés: A széleslevelű csillagmeténget magokból is szaporíthatjuk. Az őszi hónapokban, amikor a növény termései késznek vannak, gyűjtsük össze a magokat. Ültessük ezeket a magokat egy tálcába vagy egy cserépbe, és fedjük le vékony réteg talajjal. Tartsuk a talajt nedvesen, de ne áztassuk el. A magoknak általában néhány hét vagy hónap szükséges a kikeléshez.
 2. Szárzúzás: Egy másik módszer a széleslevelű csillagmeténg szaporítására a szárzúzás. Nyáron válasszunk ki egy egészséges szárat a növényről, és vágjuk le egy szakaszt, amely legalább 10-15 cm hosszú. Ezután távolítsuk el a leveleket a szárról, hagyva csak a felső részt. Ültessük el ezt a szárat egy kis cserépbe vagy a szabadföldbe, és tartsuk a talajt egyenletesen nedvesen. A szárnak néhány hétig vagy akár hónapokig is szüksége lehet a gyökeresedéshez.
 3. Tőosztás: A meglévő széleslevelű csillagmeténg tőosztással is szaporítható. Általában a kora tavaszi vagy késő őszi időszak a legalkalmasabb erre. Ássuk ki óvatosan a növényt, majd osszuk két vagy több részre a gyökerek kíméletes elválasztásával. Ültessük el ezeket az új tőrészeket külön cserépbe vagy a kert más részébe. Tartsuk őket jól öntözött állapotban, amíg meggyökereznek és elkezdenek növekedni.

Mindezek a szaporítási módszerek segítenek továbbterjeszteni a széleslevelű csillagmeténg növényt, így több területen élvezhetjük a gyönyörű virágait és lombozatát. Legyen türelmes, mert a szaporítás némi időt vehet igénybe, de a végeredmény a kertben vagy parkban való élvezhető növekedés lesz.Teleltetése

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) gondozása télen a megfelelő előkészületeket igényli ahhoz, hogy a növény egészségesen és jól teleljen át. Íme néhány fontos tanács a széleslevelű csillagmeténg teleltetéséhez a kertben:

 1. Védett Hely Kiválasztása: A széleslevelű csillagmeténg érzékeny a hidegre és a szélsőséges időjárási viszonyokra. Teleltetés során válasszunk olyan helyet a kertben, ahol a növényt megvédhetjük a szél és a hideg ellen. Egy fal vagy bokrok árnyékában jó helyet találhatunk.
 2. Takarás és Szalmafödém: Téli takarást is alkalmazhatunk a növényen. Földet vagy szalmát terítsünk a széleslevelű csillagmeténg köré, hogy megvédjük a talajfagy ellen. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a takarás ne érjen a növény tetejéhez, hogy ne szorítsuk meg azt.
 3. Öntözés: A téli hónapokban a növények általában kevesebb vizet igényelnek. Ellenőrizzük a talaj nedvességszintjét, és csak akkor öntözzünk, ha a talaj kiszáradt. Fontos, hogy ne áztassuk el a növényt, mivel a túlzott nedvesség káros lehet.
 4. Védőréteg: A széleslevelű csillagmeténg teleltetésekor fontos lehet egy vékony védőréteget alkalmazni a növény körül. Ez lehet például fenyőágak vagy szalma, amelyek további védelmet nyújthatnak a hideg ellen.
 5. Szaporítás: Ha nagyon aggódunk a növény téli túléléséért, akkor előzetesen szaporíthatunk belőle és tárolhatjuk a magokat vagy szárakat beltérben, hogy tavasszal újra elültethessük őket a kertben.

Összességében a széleslevelű csillagmeténg egy ellenálló növény, de télen némi odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy jól átvészelje a hideg hónapokat. A megfelelő védelemmel és gondozással a növényünk tavasszal újra virágba borulhat, és folytathatjuk az élvezetét a kertünkben vagy parkunkban.Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) lehetséges betegségei, kártevői

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) általában ellenálló növény, de néhány betegség és kártevő lehet problémát okozhat, ha nem fordítunk kellő figyelmet a növény gondozására. Itt van néhány elterjedt betegség és kártevő, amelyekkel találkozhatunk:

Betegségek:

 1. Penész (Powdery Mildew): A penész általában fehér vagy szürke bevonat formájában jelenik meg a növény levelein. A nedves körülmények és a túlzott páratartalom hajlamosít a penész kialakulására. A megelőzés érdekében kerüljük a levelek vízpermetezését, és biztosítsunk megfelelő szellőzést a növény körül.
 2. Rozsdabetegség (Rust): A rozsdabetegség sárga vagy narancssárga foltok formájában jelentkezik a leveleken. A levelek alsó felületén rozsdaszerű pustulák is kialakulhatnak. A fertőzés terjedhet, ha nedves körülmények és magas páratartalom van. Eltávolíthatjuk a fertőzött leveleket, és gondoskodjunk a jó levegőkeringésről.

Kártevők:

 1. Levélaknázómoly (Leaf Miners): Ezek a kártevők a növény leveleinek belsejében élnek és táplálkoznak, kis járatokat hagyva maguk után. A levélaknázó molylepkék tojásaikat a levelekre rakják, és a lárvák a levél belsejében fejlődnek. Ha sok aknázómoly jelen van, a levelek megsérülhetnek, ami csökkentheti a növény dekoratív értékét.
 2. Csigák (Slugs és Snails): Csúszkáló kagylók és csigák előszeretettel támadják a széleslevelű csillagmeténg leveleit, különösen nedves körülmények között. Megelőzés céljából lehetőség szerint távolítsuk el ezeket a kártevőket a növény körül, és használhatunk csigairtószereket.
 3. Levelek elrágása: Néhány rágcsáló, például nyulak vagy szarvasok, hajlamosak a széleslevelű csillagmeténg leveleit rágcsálni. Kerítés vagy más védelem segíthet megvédeni a növényt az ilyen kártevőktől.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a széleslevelű csillagmeténg növényt, hogy időben észleljük a problémákat, és szükség esetén megfelelő intézkedéseket tegyünk. A megfelelő gondozás és figyelem segít megőrizni a növény egészségét és szépségét a kertünkben vagy parkunkban.Gyakori problémák és megoldások

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) gyakori problémái és azok megoldásai alapvető fontosságúak a növény egészségének és szépségének megőrzéséhez a kertben vagy parkban. Íme néhány gyakori probléma, és a hozzájuk tartozó megoldások:

Probléma: Betegségek, például penész és rozsdabetegség.

 • Megoldás: A megelőzés a legjobb módszer. Biztosítsunk jó levegőkeringést a növény körül, és kerüljük a levelek vízpermetezését, különösen túlzott páratartalom mellett. Ha már megjelent a betegség, távolítsuk el a fertőzött leveleket, és alkalmazzunk megfelelő fungicid kezelést a növényre.

Probléma: Levélaknázómolyok.

 • Megoldás: A levélaknázómolyok elleni védekezéshez használhatunk természetes ellenségeket, például prémes darazsakat, vagy alkalmazzunk biológiai rovarirtó szereket. Rendszeres ellenőrzéssel és időbeni beavatkozással minimalizálhatjuk a károkat.

Probléma: Csigák és csigák.

 • Megoldás: A csigák és csigák ellen használhatunk csigairtószereket vagy hagyományosabb módszereket, például sör alátéteket, amelyekbe a kártevők belecsúsznak. Rendszeres ellenőrzés és a kártevők időbeni eltávolítása is segíthet.

Probléma: Levélkárosodás vagy levélveszteség.

 • Megoldás: Nyulak vagy szarvasok okozta levélkárosodás esetén építsünk kerítést vagy használjunk más védelmi módszereket a növények védelmére. A megfelelő gondozás és a megfelelő vízellátás is segíthet megőrizni a levelek egészségét.

Probléma: Száradó vagy beteg növény.

 • Megoldás: Az időben történő öntözés és a megfelelő talaj előkészítése kulcsfontosságú. Ellenőrizzük a növényt rendszeresen, és cselekedjünk azonnal, ha valamilyen problémát észlelünk.

Fontos, hogy figyeljünk a növényünkre, és rendszeresen ellenőrizzük az állapotát. Az időbeni megelőzés és az esetleges problémák gyors kezelése segít megőrizni a széleslevelű csillagmeténg egészségét és szépségét. A gondoskodás és a figyelem hozzájárul ahhoz, hogy ez a gyönyörű növény évről évre örömet szerezzen kertünkben vagy parkunkban.Érdekességek róla

A széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) egy szép és érdekes növény, amely kerteket és parkokat díszít világszerte. Itt vannak néhány érdekes tény és történet a széleslevelű csillagmeténggel kapcsolatban:

 1. Észak-Amerikai Eredet: A széleslevelű csillagmeténg őshonos Észak-Amerikában, különösen az Egyesült Államok középső és keleti részein. Ez a növény hozzájárul a helyi biodiverzitáshoz, és fontos szerepet játszik a természetes élőhelyek fenntartásában.
 2. Gyönyörű őszi színek: A széleslevelű csillagmeténg levelei nemcsak tavasszal és nyáron gyönyörűek, hanem az ősszel is lenyűgöző színeket öltenek. Az aranysárga és narancssárga színek megjelenése az őszi hónapokban varázslatos látványt nyújt a kertekben és parkokban.
 3. Népszerű dísznövény: A széleslevelű csillagmeténg népszerű növény a kertészek és kerttulajdonosok körében. Virágai kék színükkel és csillag alakjukkal különösen vonzóak. Emellett a növény ellenálló és könnyen gondozható, ami tovább növeli a népszerűségét.
 4. Kerttervezők Kedvence: A széleslevelű csillagmeténg gyakran felbukkan kerttervezők munkáiban, mivel szép kontrasztot nyújt más növényekkel és növénycsoportokkal. Képes megadni a kertnek az eleganciát és a színpompát.
 5. Ökológiai szerep: Ez a növény fontos szerepet játszik a természetben, mivel virágai vonzzák a beporzókat, például méheket és pillangókat. Segíti a beporzást és hozzájárul a kertek ökológiai egyensúlyához.
 6. Nagyvilági népszerűség: A széleslevelű csillagmeténg nemcsak Észak-Amerikában, hanem számos más országban is népszerűvé vált a kertekben és parkokban. Az elegáns megjelenése és a könnyű gondozása miatt sok helyen elterjedt növény.

Ezek a tények és történetek csak néhány példa arra, hogy milyen különleges és érdekes növény a széleslevelű csillagmeténg. A természet szépségeit és változatosságát díszítve hozzájárul a kertek és parkok szépségéhez szerte a világon.

 VIRÁG KATEGÓRIÁKFotók: Pixabay, Vistacreate

Széleslevelű csillagmeténg (Amsonia tabernaemontana) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.