A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása

A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása

A japáncseresznye (Prunus serrulata) származása, története

A japáncseresznye (Prunus serrulata) a virágzó cseresznyefák lenyűgöző példánya, mely számos ember szívét rabul ejti a lenyűgöző rózsaszín virágzásával. Ez a nemes növény különleges történettel rendelkezik, mely mélyen gyökerezik a japán kultúrában és a természet szeretetében.

A japáncseresznye eredete az ősi Kelet-Ázsiába vezethető vissza, ahol évezredek óta ünneplik a természet megújulását és a tavasz érkezését. Japánban ezt a fajtát „sakura”-nak nevezik, és a nemzeti szimbólummá vált az országban. Az emberek mély tisztelettel és szeretettel fordulnak a sakura felé, mert ez a fa képes az egész tájat elvarázsolni a gyönyörű virágzásával.A japáncseresznye kiválasztása és nemesítése során a japán kertészek hosszú éveken át dolgoztak azért, hogy olyan fajtákat hozzanak létre, melyek a legtökéletesebb rózsaszín virágokat hozzák létre. A nemesítés során kiválasztották a legjobb tulajdonságokkal rendelkező egyedeket, és ezekből a magokból vagy oltás útján új növényeket hoztak létre.

A japán kertépítészetben a sakura hatalmas jelentőséggel bír. A cseresznyefák ültetése és megfigyelése ünnepi esemény, melyben a családok, barátok és közösségek részt vesznek. A sakura virágzásának időpontját minden évben figyelmesen követik, és amikor eljön a megfelelő pillanat, piknikeznek, ünnepelnek és ünnepi felvonulásokat tartanak az ünneplők alatt.

A japáncseresznye szépsége nem csak Japánban nyerte el a szívek és a kertészek figyelmét, hanem a világ számos más részén is. A fajta elterjedése széles körben terjedt el, és ma már a japáncseresznyék sok más országban is megtalálhatók. A világ különböző tájain a sakura a harmónia, a szépség és a természet iránti tisztelet szimbóluma lett.

A japáncseresznye története szerves része a japán kultúrának és az emberi kapcsolatoknak. Ez a fa az idő múlását jelképezi, hiszen a virágzását csak rövid ideig élvezi az ember, majd az elszeletelődő virágok a múlandóság emlékét őrzik. A japáncseresznye örök szépsége és kifinomultsága által inspirált sok költőt, művészt és írót, akiknek műveiben gyakran jelenik meg ez a csodálatos fa.

Összességében a japáncseresznye egy gyönyörű növény, amely az évek során elvarázsolta az embereket a virágzó szépségével. Története mélyen gyökerezik a japán kultúrában, és szimbolizálja a természet tiszteletét és a múlandóság elfogadását. A sakura továbbra is egyike azoknak a növényeknek, melyek megérintik a szíveket és emlékeztetnek bennünket a természet szépségére és törékenységére.A japáncseresznye (Prunus serrulata) jellemzői

A japáncseresznye (Prunus serrulata) a cseresznyefafélék családjába tartozó lenyűgöző növény, melynek megjelenése és virágzása egyszerűen lenyűgöző. Ez a fajta a legtöbb ember szívét rabul ejti a gyönyörű rózsaszín virágzásával, amelyet a tavasz kezdetén produkál.

A japáncseresznye egy közepes méretű fa, amely általában eléri a 8-12 méter magasságot, bár vannak kisebb változatai is, amelyek a kertekben jobban megférnek. A korona kúp alakú, sűrű, és a levelek először bronzszínűek, majd a nyár folyamán sötétzöldre váltanak.

A fő vonzerője természetesen a virágzása. A japáncseresznye virágai kisebb csoportokban jelennek meg a hajtásokon, és hihetetlenül gazdag rózsaszín árnyalatban pompáznak. A virágok szirmai könnyedén lebegnek a szélben, és a napfényben csillognak. A virágzás időszaka rövid, általában csak 1-2 hétig tart, de ezalatt az idő alatt az egész fa lenyűgöző szín- és illatexpozícióvá válik.

A japáncseresznye virágai rendkívül érzékenyek az időjárási körülményekre, és a virágzásuk időpontja nagyban függ a hőmérséklettől és a klímától. Többnyire a hidegebb téli hónapok után, a tavasz első jeleként nyílnak ki, így sokan az újjászületés és a természet megújulása jelképeként tekintenek rájuk.

A japáncseresznye kivételes megjelenése és lenyűgöző virágzása miatt gyakran ültetik parkokban, kertekben, és városi területeken is. Az emberek gyakran piknikeznek, sétálnak és élvezik a cseresznyefák által nyújtott látványt. A virágzás ideje alatt gyakran rendeznek ünnepi eseményeket, fesztiválokat, amelyek vonzzák a látogatókat, akik csodálhatják ezt a természet csodáját.

Összességében a japáncseresznye lenyűgöző megjelenésű fa, mely a rózsaszín virágzásával és a friss tavaszi jelképével lenyűgözi az embereket. Ez a fa nemcsak a természet szépségét, hanem a múlandóságot is jelképezi. A japáncseresznye ültetése és virágzása olyan pillanatokat teremt, amikor az emberek megállnak, gyönyörködnek és tisztelettel tekintenek a természet csodáira.

A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása
A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporításaGondozása, igényei

A japáncseresznye (Prunus serrulata) gondozása során fontos figyelmet fordítani a megfelelő napfény, vízellátás, hőmérséklet, öntözés, tápoldatozás és növényvédelem biztosítására. Ezek az elemek kulcsfontosságúak a növény egészségének és virágzásának fenntartásában.

A japáncseresznye szereti a napos vagy félárnyékos helyzetet, ahol lehetősége van a megfelelő mennyiségű napfény elnyerésére. A jó napsütés segít a virágok gazdag színének kifejlődésében és a növény egészséges növekedésében. Azonban túlzott hőségben vagy tűző napon érdemes árnyékolást vagy védelmet biztosítani a fa számára, hogy megvédjük a túlzott hőtől és napsugárzástól.

Az öntözés szempontjából a japáncseresznye igényli a megfelelő vízellátást, különösen a virágzás és a meleg nyári hónapok alatt. Fontos, hogy a talaj mindig megfelelően nedves legyen, de ne legyen túl vizes, mert ez a gyökerek rothadásához vezethet. Alapvetően érdemes figyelni a talaj állapotára, és öntözni, amikor szükséges, figyelembe véve az időjárási körülményeket és a talaj nedvességtartalmát.

A japáncseresznye tápanyagigényes növény, ezért fontos gondoskodni a megfelelő tápoldatozásáról. Tavasszal és nyáron érdemes szerves vagy műtrágyával táplálni a növényt, amelyben megfelelő mennyiségű nitrogén, foszfor és kálium található. A tápanyagok elősegítik a növekedést és a virágzást, így biztosítva a gyönyörű virágokat.

A japáncseresznyét különösen érzékenyen érinthetik a kártevők és betegségek. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a növényt, és ha szükséges, megfelelő növényvédelmi intézkedéseket tegyünk. Az áfonyavirág-atka, levéltetvek és gombás megbetegedések, például a lisztharmat jelenthetnek problémát. Ha ilyen jeleket észlelünk, alkalmazzunk megfelelő kártevőirtó vagy gombaölő szereket a probléma kezelésére.

Fontos megjegyezni, hogy minden növény egyedi igényekkel rendelkezik, ezért érdemes alaposan megismerni a japáncseresznye specifikus gondozási követelményeit. A szakszerű napfény, vízellátás, táplálás és növényvédelem biztosítása hozzájárul a növény egészségéhez, és segít megtartani a gyönyörű virágzását a japáncseresznyének.A japáncseresznye (Prunus serrulata) ismertebb fajtái

A japáncseresznye (Prunus serrulata) lenyűgöző növény, amely számos különböző fajtát magában foglal. Ezek a fajták eltérő virágzásukban, méretükben és virágok színében különböznek egymástól, így lehetőség van kiválasztani a legmegfelelőbbet az egyéni preferenciákhoz és kertészeti tervekhez.

 1. Somei Yoshino (Yoshino-cseresznye): Ez a fajta a legismertebb és legelterjedtebb japáncseresznye fajta. A virágai rózsaszín-fehér árnyalatúak, nagy tömegben jelennek meg, és gyakran találhatók parkokban, kertekben és városi területeken.
 2. Kanzan (Gyöngyvirág-cseresznye): A Kanzan fajta kifejezetten látványos virágzást produkál. A virágok telített rózsaszín színűek és duplák, így a fa egészen dús virágmezővé válik a virágzás idején.
 3. Shogetsu (Fehér kristály-cseresznye): A Shogetsu a fehér virágok iránt érdeklődőknek ideális választás lehet. A virágok tiszta fehér színűek, és egyedi jellegzetességekkel rendelkeznek, mint például a szirmaik enyhe hullámzása.
 4. Ukon (Sárga cseresznye): Az Ukon fajta meglehetősen ritka és különleges, mivel virágai sárga színűek. Ez a különleges árnyalat egyedivé teszi a kertekben és parkokban.
 5. Amanogawa (Látványos cseresznye): Amanogawa egy oszlopos növekedésű japáncseresznye fajta. Magasabb és keskenyebb koronája van, ami egyedi megjelenést kölcsönöz a kertnek. A virágai rózsaszín árnyalatúak és kicsit szögletesek.

Ezek csak néhány példa a japáncseresznye ismertebb fajtáira. A fajták közötti választék széles, és mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és kertészi terveinek megfelelőt. A japáncseresznye fajták sokszínűsége tovább gazdagítja a kerteket és parkokat, és lehetővé teszi, hogy az emberek élvezhessék ezen gyönyörű növények sokféleségét.

A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása
A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporításaA japáncseresznye (Prunus serrulata) virágja

A japáncseresznye (Prunus serrulata) virágja azon tulajdonsága, amely a legtöbb embert elbűvöli és lenyűgözi. Ezek a virágok valódi természeti csodák, amelyek a tavasz érkeztét és a megújulást jelképezik. A japáncseresznye virágzása rövid, de annál intenzívebb és elragadóbb.

A virágok színe a japáncseresznye fajtától függően változhat. A legelterjedtebb fajták virágai általában rózsaszín és fehér árnyalatúak. A rózsaszín virágok lehetnek halvány rózsaszínűek, intenzív rózsaszínűek vagy akár élénk rózsaszínűek is. A fehér virágok pedig általában tiszta, hófehér színűek. Ezek a virágok gyönyörű látványt nyújtanak, amikor egész csoportokban jelennek meg a fa ágain.

A japáncseresznye virágok szirmai rendkívül finomak és elegánsak. Általában öt szirmúak, és enyhe hullámzásuk vagy domborodásuk lehet. A virágok központjában sokszor megtalálhatók a termékenységi részek, amelyek sárga vagy halványabb árnyalatúak.

A japáncseresznye virágzása időben rövid, általában csak 1-2 hétig tart, de ezalatt az idő alatt az egész fa teljesen beborul a virágokkal. A virágzás időpontja nagyban függ a hőmérséklettől és az éghajlattól, így minden évben változhat. Amikor eljön a virágzás időszaka, a japáncseresznye fák látványa elkápráztatja az embereket, és gyakran vonzza a turistákat és a fotósokat, akik megörökítik ezt a gyönyörű természeti jelenséget.

A japáncseresznye virágai nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem gyakran illatosak is. Az enyhe, kellemes illatuk tovább fokozza a virágzás élményét, és hozzájárul a hangulat varázslatos megteremtéséhez a kertekben és parkokban.

Összességében a japáncseresznye virágja egy igazi természeti csoda. A gyönyörű színek, finom szirmok és enyhe illat együttesen alkotják meg ezt a látványos jelenséget. A japáncseresznye virágzása egy különleges időszak, amikor az emberek megállnak, csodálkoznak és ámuldoznak a természet szépségén. Ez a virágzás minden évben izgalommal tölti el az embereket, és emlékeztet bennünket arra, hogy milyen csodálatos lehet a természet ereje és varázsa.

A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása
A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporításaA japáncseresznye (Prunus serrulata) ültetése a kertbe

A japáncseresznye (Prunus serrulata) ültetése a kertbe időt, gondosságot és megfelelő eljárást igényel. Fontos, hogy az ültetés megfelelő időpontját válasszuk, és figyeljünk az optimális körülményekre annak érdekében, hogy a növény jól gyökerezzen és egészségesen fejlődjön.

A legjobb idő az ültetésre a japáncseresznye esetében a kora tavasz vagy a késő ősz. Tavasszal, miután a talaj már felmelegedett, és a fagyok elvonultak, a növénynek lehetősége van könnyedén gyökeret verni és megerősödni. Az ősz is megfelelő időpont lehet, amikor a talaj még meleg, és a növénynek van elég idő a gyökérzet kialakítására, mielőtt a hideg beköszönt.

Az ültetés előtt előkészítsük megfelelően a talajt. A japáncseresznye szereti a jó vízelvezetéssel rendelkező talajt, ami elkerüli a pangó vizet és a gyökérrothadást. Műtrágyával dúsítsuk a talajt, hogy biztosítsuk a megfelelő tápanyagokat a növény számára. Előzetes ásás és talajlazítás is ajánlott, hogy segítsünk a gyökereknek könnyebben elterjedni.

Az ültetés során az ültetőgödröt készítsük elég mélyre és szélesre, hogy a gyökerek kényelmesen elférjenek benne. Az ültetőgödör legyen kétszer olyan széles és mély, mint a növény gyökérgombóca. A gyökérgombócot helyezzük az ültetőgödörbe, majd töltjük fel a talajjal, közben óvatosan megnyomkodva és rátapossunk a talajra a gyökerek körül.

Az ültetés után alaposan öntözzük meg a japáncseresznyét, hogy segítsünk a talajnak összeérni a gyökerekkel és megerősíteni a növényt. Tartsuk a talajt nedvesen az első hetekben, majd fokozatosan csökkentsük az öntözés gyakoriságát, amint a növény meggyökerezik és jól megindul.

Fontos megjegyezni, hogy a japáncseresznye gyakran igényel teret a megfelelő növekedéshez és kifejlődéshez. Biztosítsunk elegendő távolságot a japáncseresznye és más növények között a kertben, hogy elkerüljük a versengést a tápanyagokért és a fényért.

Az ültetés időpontjának és az eljárásnak megfelelően gondozva a japáncseresznye kiválóan fejlődik és lenyűgöző virágzást nyújt a kertünkben. Ültetése egy izgalmas és jutalmazó feladat, amely lehetővé teszi, hogy részesei legyünk ennek a gyönyörű növény életciklusának.Szaporítása

A japáncseresznye (Prunus serrulata) szaporítása többféle módon lehetséges, beleértve az oltást, magról való szaporítást és a dugványozást is. Minden módszernek megvannak a maga előnyei és kihívásai, és fontos megfelelő körülményeket és gondosságot biztosítani a sikeres szaporításhoz.

Az egyik leggyakoribb módszer a japáncseresznye szaporítására az oltás. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a kívánt fajtát egy másik, jól gyökerezett alanyra oltjuk. Az oltási metszést általában tavasszal vagy nyár elején végezzük. Ehhez egy alanyt választunk, amely jó minőségű, erős és egészséges növény, majd az oltványt (amely a kívánt fajta része) hozzáillesztjük az alanyhoz. A metszett részeket összekötjük, hogy biztosítsuk a megfelelő érintkezést és gyógyulást. Ezután védőanyaggal bevonjuk a metszett felületeket, hogy megakadályozzuk a fertőzéseket és a kiszáradást.

A japáncseresznye szaporítása magról való módszerrel is lehetséges. Ehhez a japáncseresznye terméséből a magokat kell kinyerni, majd ezeket előzetes hidegkezelésnek vetni alá. Ezután a magokat megfelelő talajba ültetjük és megfelelő gondozást biztosítunk számukra. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a magról való szaporítás hosszabb időt vehet igénybe, mivel a magoknak időre van szükségük a csírázásra és a növekedésre.

A dugványozás is egy lehetséges módszer a japáncseresznye szaporítására. Ez a módszer lehetővé teszi a növényből vett dugványok gyökereztetését, majd önálló növényként való további fejlődését. A dugványokat a növény megfelelő időszakában, általában nyár közepén vagy később vágják le. Ezután a dugványokat előkészített talajban gyökereztetjük, és biztosítjuk a megfelelő nedvességet és hőmérsékletet a gyökerek kialakulásához.

Minden szaporítási módszernek megvannak a maga sajátosságai és kihívásai. Fontos figyelembe venni a megfelelő időzítést, a megfelelő gondozást és a megfelelő körülményeket az adott módszerhez. A szaporítás lehetőséget ad arra, hogy több japáncseresznye növényt neveljünk és élvezhessük ezen gyönyörű fajta szépségét a kertünkben.

A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporítása
A japáncseresznye (Prunus serrula) ültetése, gondozása, szaporításaTeleltetése

A japáncseresznye (Prunus serrulata) teleltetése a kertben gondos tervezést és megfelelő intézkedéseket igényel annak érdekében, hogy a növény egészségesen átvészelje a hideg időszakot és jól készüljön a következő tavaszi virágzásra.

Az első fontos tényező a megfelelő fajtaválasztás. Válasszunk olyan fajtákat, amelyek alkalmasak a mi éghajlatunkra és hidegtűrők. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a japáncseresznye különböző fajtái különböző hidegtűrő képességgel rendelkezhetnek.

A japáncseresznyét ültessük olyan helyre a kertben, ahol védett a hideg szelektől és a hideg téli napsütéstől. Például egy fal, kerítés vagy más növények által nyújtott természetes védelem segít csökkenteni a hideg hatását. Ügyeljünk arra, hogy a növény a kertünkben olyan helyen legyen, ahol a talaj jó vízelvezetéssel rendelkezik, és ne alakuljon ki pangó víz a gyökereknél.

A teleltetés előtt fontos, hogy a japáncseresznyét megfelelően előkészítsük. Az őszi időszakban elvégezhetjük a megfelelő metszést, amely segít a növény formálásában és a túlterhelés megszüntetésében. Az elhalt vagy beteg ágakat távolítsuk el, hogy elősegítsük a növény egészséges növekedését. Az elhalt leveleket is gyűjtsük össze, hogy megelőzzük a kórokozók megtelepedését.

A japáncseresznyét télen is öntözzük, különösen a száraz időszakokban. A talaj legyen kicsit nedves, de ne túl vizes. Ügyeljünk arra, hogy ne öntözzük túl a növényt, mert a pangó víz károsíthatja a gyökereket.

Ha az éghajlatunk rendkívül hideg, akkor érdemes a japáncseresznyét takarni vagy szigetelni a hideg időszakban. Kaphatók speciális takarási anyagok, amelyek segítenek megóvni a növényt a hideg és a fagy ellen. Használhatunk mulcsot is a talaj körül, hogy megőrizzük a hőt és megakadályozzuk a talaj fagytól való kihűlését.

Fontos megjegyezni, hogy a japáncseresznye teleltetése fajtától és az adott éghajlattól függően változhat. Érdemes tájékozódni a konkrét fajta hidegtűrő képességéről és az éghajlatunkra vonatkozó ajánlásokról. A megfelelő teleltetési intézkedések segítenek a japáncseresznye egészségének megőrzésében, és biztosítják, hogy tavasszal újra gyönyörű virágokkal üdvözölhessük a kertünkben.A japáncseresznye (Prunus serrulata) lehetséges betegségei, kártevői

A japáncseresznye (Prunus serrulata) néhány betegség és kártevő célpontja lehet, amelyek figyelmet és megfelelő intézkedéseket igényelnek annak érdekében, hogy megőrizzük a növény egészségét és szépségét. A következőkben néhány gyakori problémát ismertetek meg:

 1. Lisztharmat: Ez a gombás megbetegedés a japáncseresznye levelein fehér vagy szürke porszerű bevonatot hoz létre. Előfordulhat a nedves és hűvös időjárás következtében. Az érintett területeket kezelhetjük fungicid permetezéssel, és fontos a fertőzött levelek és hajtások eltávolítása is.
 2. Monília: A monília gomba okozta betegség, amely elsősorban a virágokat, a hajtásokat és a gyümölcsöket támadja meg. A fertőzött részek elszáradnak, elhalnak, és barna vagy feketés színűek lesznek. A fertőzött részeket el kell távolítani és meg kell semmisíteni, hogy megakadályozzuk a további terjedést.
 3. Áfonyavirág-atka: Ez az apró kártevő a levelek alsó oldalán telepszik meg, és sárga foltokat és pöttyöket okoz a leveleken. A rovarirtó permetezés hatékony lehet az atka elleni küzdelemben.
 4. Levéltetvek: A levéltetvek a friss hajtásokon és leveleken telepedhetnek meg, és a táplálkozásuk következtében torzulásokat és kleiszták kialakulását eredményezhetik. A rovarirtó szerek vagy a természetes ragadozók (például a katicabogarak) bevonása segíthet a levéltetvek elleni védekezésben.
 5. Gubacsatkák: Ezek a kártevők kis gubacsszerű duzzanatokat okozhatnak a leveleken, amelyekben megtelepednek. A kémiai rovarirtók alkalmazása vagy a természetes ellenségek (pl. atkákat pusztító rovarok) bevonása lehet hatékony megoldás a gubacsatkák elleni védekezésben.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a japáncseresznyét, és ha bármilyen betegség vagy kártevő jelenlétét észleljük, azonnal cselekedjünk. Az időben történő felismerés és az adekvát intézkedések segítenek megőrizni a japáncseresznye egészségét és elkerülni a terjedését más növényekre.

Emellett fontos megjegyezni, hogy a megelőzés is kulcsfontosságú. Gondoskodjunk a megfelelő növényápolásról, beleértve a megfelelő öntözést, tápanyagellátást és a megfelelő távolság betartását a növények között, hogy elkerüljük a túlzsúfoltságot és a kedvező környezetet a betegségek és kártevők számára.Érdekességek róla

A japáncseresznye (Prunus serrulata) egy olyan növény, amely nemcsak gyönyörű virágzásával varázsolja el az embereket, hanem számos érdekességgel és történettel is rendelkezik a nagyvilágból. Hadd osszak meg néhány izgalmas információt és történetet veletek:

 1. Japán szimbóluma: A japáncseresznye hosszú ideje Japán egyik legfontosabb szimbóluma. Az országban hagyományosan a tavasz ünnepének, a sakura virágzásának az ünneplésére nagyszabású eseményeket rendeznek. A japáncseresznye virágzását tekintik a természet megújulásának és a változás időszakának szimbólumának.
 2. Washington D.C. szépsége: Az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben található a híres National Cherry Blossom Festival. Ez az esemény a japáncseresznye virágzásának ünneplésére szolgál, és évente több millió látogatót vonz. A japáncseresznye fák ajándékként kerültek átadásra Japánból az Egyesült Államoknak az 1912-es esztendőben, és azóta a fesztivál megünnepli a barátságot és a természet szépségét.
 3. Gyönyörű megjelenések a filmvásznon: A japáncseresznye virágzása gyakran megjelenik a filmekben és a televíziós sorozatokban. Ezek a jelenetek a romantika, a szépség és az élet változásainak szimbólumai. A japáncseresznye virágai képesek varázslatos atmoszférát teremteni a filmvásznon, és hozzájárulnak a történetek hangulatának megteremtéséhez.
 4. Verseny a virágzásért: A japáncseresznye virágzása minden évben várva várt esemény, és számos helyen rendeznek virágzás előrejelző versenyeket. Például Japánban és az Egyesült Államokban is vannak olyan weboldalak és applikációk, amelyek a japáncseresznye virágzását és annak várható időpontját jelzik. Az emberek izgalommal várják ezen eseményeket, és tervezik a piknikeket és a fotózásokat a virágok között.

Ezek csak néhány érdekesség és történet a japáncseresznye világából. Ez a lenyűgöző növény nemcsak szépséggel ajándékozza meg a kerteket és parkokat, hanem érzelmi és kulturális jelentőséggel is bír az emberek számára. A japáncseresznye virágzása és története továbbra is inspirálóan hat az emberekre a világ minden táján.

 VIRÁG KATEGÓRIÁKFotók: Pixabay, Vistacreate

A japáncseresznye (Prunus serrulata) ültetése, gondozása, teleltetése, betegségei. Minden, amit tudni kell a gyönyörű virágról. Ismerd meg közelebbről.